Suroviny
- hovězí kližka (nakrájená na kostky) 500 g
- cibule (nakrájená nadrobno) 400 g
- sádlo 3 lžíce
- feferonka (nakrájená nadrobno) 1/2 ks
- kmín 1/2 lžičky
- česnek 4 stroužky (15 g)
- rajský protlak 1 lžíce
- maďarská sladká paprika 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hovězí vývar 2½ litru
- majoránka 1 lžíce
Jíška
- sádlo 25 g
- hladká mouka 25 g
Postup přípravy
- V dostatečně velkém hrnci orestujte cibuli na sádle. Po chvíli přidejte feferonku, kmín a restujte dohněda. Zhruba v polovině přihoďte česnek a dorestujte.
- Když je základ tmavý, hoďte na něj maso a nechte ho zatáhnout. Pak přidejte protlak, papriku a restujte 2 minuty. Osolte a opepřete.
- Přilijte vývar a vařte, dokud nebude kližka měkká. Trvá to zhruba 2 hodiny.
- Maso vyndejte a odložte stranou. Přidejte jíšku, pořádně rozmíchejte a nechte zhruba 5 minut provařit, aby se nevytvořily hrudky.
- Vraťte do guláše hovězí, přisypte majoránku a podle potřeby dosolte.
Vyzkoušejte také vepřový guláš podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou klasiku
Inspirujte se i dalšími recepty z Lokálu