Suroviny
- toustový chléb 3 plátky
- smetana ( 33%) 100 ml
- vejce 1 ks
- mleté maso ( (mix hovězí a vepřové)) 1 kg
- cibule (středně velká ) 2 ks
- hořčice 2 lžíce + na chleba
- drcený kmín 1 lžička
- sladká paprika 1 lžička
- oregano 1 lžíce
- majoránka 1 lžíce
- pepř (mletý ) 1/2 lžičky
- sůl 1 lžička
- strouhanka (na zahuštění)
- chléb (na podávání)
- kyselé okurky (na podávání)
- červená cibule (na podávání)
Postup přípravy
- Nakrájejte toastový chléb na malé kostičky, dejte do misky, přidejte smetanu s rozšlehaným vejcem. Nechte namáčet.
- Vyndejte z ledničky vychlazené maso, v robotu hnětačem promíchejte, klidně 5 minut, krásně se vše spojí na „kaši“. Přidejte k masu hořčici, koření, sůl a pepř a stále míchejte.
- Nakonec přidejte namočený toustový chléb i se zbytkem smetany a vejce. Dál míchejte, ať se všechny chutě a ingredience spojí. Zahustěte strouhankou podle potřeby.
- Mokrýma rukama vytvarujte dvě šišky. Přendejte na plech a zapíchněte do nich po dvou párátkách. Sekané pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 50 minut. Průběžně maso potírejte vodou, nebude praskat.
- Hotové a trošku vychladlé sekané nakrájejte na plátky, podávejte s chlebem pomazaným hořčicí, navrch dejte plátky kyselé okurky a cibule.
Vyzkoušejte také recept na babiččinu sekanou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE