návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sekaná pečeně s chlebem

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1,5 hodiny
Sekaná pečeně s chlebem
Autor: Slepičárna blog Sekaná pečeně s chlebem
Až pojedete o víkendu na podzimní výlet do hor nebo na procházku do lesa, přibalte si do batohu poctivou sekanou! Plátek šťavnatého masa mezi voňavým chlebem vám rozhodně zlepší den! :)

Článek

25 nápadů, co připravit z mletého masa Foto:

25 nápadů, co připravit z mletého masa

Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás hned 25 důkazů :)

Postup

  1. Nakrájejte toastový chléb na malé kostičky, dejte do misky, přidejte smetanu s rozšlehaným vejcem. Nechte namáčet.
  2. Vyndejte z ledničky vychlazené maso, v robotu hnětačem promíchejte, klidně 5 minut, krásně se vše spojí na „kaši“. Přidejte k masu hořčici, koření, sůl a pepř a stále míchejte.
  3. Nakonec přidejte namočený toustový chléb i se zbytkem smetany a vejce. Dál míchejte, ať se všechny chutě a ingredience spojí. Zahustěte strouhankou podle potřeby.
  4. Mokrýma rukama vytvarujte dvě šišky. Přendejte na plech a zapíchněte do nich po dvou párátkách. Sekané pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 50 minut. Průběžně maso potírejte vodou, nebude praskat.
  5. Hotové a trošku vychladlé sekané nakrájejte na plátky, podávejte s chlebem pomazaným hořčicí, navrch dejte plátky kyselé okurky a cibule.

Sekaná pečeně s chlebem 2 Foto: Sekaná pečeně s chlebem; foto: Slepičárna blog

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz