archiv Lokál

Perfektně naložení utopenci z Lokálu

Moje hodnocení
5x

Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák. Kreativní šéfkuchař Lokálu Petr Benda vám bude při nakládání k ruce.

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Náplň

  • feferonky, nakrájené na kolečka 3 ks
  • cibule, nakrájené na klínky 4 ks
  • kyselé okurky, nakrájené na klínky 5 ks
  • bílé kysané zelí (kysané zelí) 1 malá sklenice

Nálev

  • ocet (lihový) 1 litr
  • voda 700 ml
  • pepř (celý pepř) 1 lžíce
  • bobkový list 7 ks
  • mrkev, nakrájená na kolečka 1,25 kg

Postup přípravy

  1. Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte mrkev a krátce povařte.
  2. Špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpěte kysaným zelím.
  3. Zalijte horkým lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.

Pravá česká kuchyně v síti restaurací Lokál vždy potěší

Síť restaurací Lokál si získala srdce svých zákazníků nabídkou klasické české kuchyně v perfektním provedení. Nechybějí výborné chuťovky k pivu jako utopenec, tlačenka nebo třeba talián a pivní sýr. Mezi stálice na menu patří proslulý smažený sýr s domácí tatarkou, svíčková omáčka nebo řízek s bramborovým salátem. V denní nabídce se ale objevují i méně obvyklá jídla, která stojí za vyzkoušení, Zkusili byste třeba plíčky na smetaně? A dobré jídlo můžete zapít dobrým pivem, v Lokálech se točí špičková Plzeň.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Lokál


Přečtěte si také

Recepty