Suroviny
- špekáčky (kvalitní ) 20 ks
Náplň
- feferonky (nakrájené na kolečka) 3 ks
- cibule (nakrájené na klínky) 4 ks
- kyselé okurky (nakrájené na klínky) 5 ks
- bílé kysané zelí 1 malá sklenice
Nálev
- ocet (lihový) 1 litr
- voda 700 ml
- pepř celý 1 lžíce
- bobkový list 7 ks
- mrkev (nakrájená na kolečka) 1,25 kg
Postup přípravy
- Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte mrkev a krátce povařte.
- Špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpěte kysaným zelím.
- Zalijte horkým lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.
Pravá česká kuchyně v síti restaurací Lokál vždy potěší
Síť restaurací Lokál si získala srdce svých zákazníků nabídkou klasické české kuchyně v perfektním provedení. Nechybějí výborné chuťovky k pivu jako utopenec, tlačenka nebo třeba talián a pivní sýr. Mezi stálice na menu patří proslulý smažený sýr s domácí tatarkou, svíčková omáčka nebo řízek s bramborovým salátem. V denní nabídce se ale objevují i méně obvyklá jídla, která stojí za vyzkoušení, Zkusili byste třeba plíčky na smetaně? A dobré jídlo můžete zapít dobrým pivem, v Lokálech se točí špičková Plzeň.
Lokál U Bílé kuželky Zdroj: archiv Ambiente