Suroviny
- krůtí šunka 120 g
- cibule (střední ) 1 ks
- česnek 2 velké stroužky
- tymián (čerstvé lístky ) 2 lžičky
- olivový olej 2 lžíce
- ovesné vločky (bezlepkové ) 45 g
- plnotučné mléko 125 ml
- worcesterová omáčka 3 lžíce
- kečup 8 lžic
- vejce (velké ) 1 ks
- krůtí maso (tmavé ) 1 kg
- čerstvě namletý pepř (černý )
- sůl 2,5 lžičky
Postup přípravy
- Šunku nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Vsypte vše do mixéru typu kutr nebo na smoothie, přidejte lístky tymiánu a rozmixujte najemno, ale ne do konzistence pasty.
- V pánvi zahřejte na mírném stupni olivový olej a rozmixovanou směs opékejte 6–8 minut, až začne lehce hnědnout a vonět. Nechte zchladnout.
- Mezitím promíchejte ve velké míse vločky, mléko, worcesterskou omáčku, 2 lžíce kečupu, vejce a sůl a opepřete podle chuti. Přidejte vychladlou směs a mleté krůtí maso a dobře promíchejte. Směs vám může připadat dost vlhká, ale v troubě zpevní.
- Troubu předehřejte na 190 °C. Z masové směsi vytvarujte váleček, vložte ho do pekáče, potřete zbylým kečupem a pečte 45 minut dotmava. Do spodní části trouby vložte pekáček s vodou, aby se sekaná pekla v páře.
Šťavnatá sekaná z krůtího masa Zdroj: Je to tak snadné