Šťavnatá sekaná z krůtího masa
Zdroj: Je to tak snadné
Šťavnatá sekaná z krůtího masa
Zdroj:
Je to tak snadné
Vděčná večeře z jednoho pekáče, která chutná skvěle teplá i studená, hned po upečení i druhý den, a tak se vlastně vyplatí připravit ji rovnou z dvojité dávky. Krůtí maso doplňuje jemná fáš z opečené krůtí šunky s tymiánem a vločky, takže sekaná není suchá, ale naopak šťavnatá a lahodná. Aby při pečení nepopraskala, vložte do spodní části trouby plech s vodou, která se bude postupně vypařovat.
Postup přípravy
-
Šunku nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Vsypte vše do mixéru typu kutr nebo na smoothie, přidejte lístky tymiánu a rozmixujte najemno, ale ne do konzistence pasty.
-
V pánvi zahřejte na mírném stupni olivový olej a rozmixovanou směs opékejte 6–8 minut, až začne lehce hnědnout a vonět. Nechte zchladnout.
-
Mezitím promíchejte ve velké míse vločky, mléko, worcesterskou omáčku, 2 lžíce kečupu, vejce a sůl a opepřete podle chuti. Přidejte vychladlou směs a mleté krůtí maso a dobře promíchejte. Směs vám může připadat dost vlhká, ale v troubě zpevní.
-
Troubu předehřejte na 190 °C. Z masové směsi vytvarujte váleček, vložte ho do pekáče, potřete zbylým kečupem a pečte 45 minut dotmava. Do spodní části trouby vložte pekáček s vodou, aby se sekaná pekla v páře.
Šťavnatá sekaná z krůtího masa
Zdroj: Je to tak snadné
Šťavnatá sekaná z krůtího masa
Zdroj:
Je to tak snadné
Další super tipy na snadné a zdravé večeře z nové kuchyřky Gwyneth Paltrow najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: