Suroviny
- bílá cibule 300 g
- kuřecí stehno 600 g
- smetana ke šlehání 120 ml
- červená paprika (nebo kapie) 1 ks
- zelená paprika 1 ks
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- jíška (máslová) 50 g
- sádlo 60 g
- slepičí vývar 1 litr
- maďarská sladká paprika 12 g
- nové koření 3 kuličky
- bobkový list 2 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- těstoviny (kolínka) 500 g

Postup přípravy
- Nakrájejte nadrobno cibuli a obě papriky a orestujte je na sádle.
- Přidejte stehna k cibuli a paprikám a zatáhněte je ze všech stran.
- Po zatažení přidejte nové koření, bobkový list a maďarskou papriku a nechte opékat zhruba minutu.
- Přilijte slepičí vývar, osolte, opepřete a duste kuře doměkka.
- Jakmile jde maso snadno od kosti, stehna vyndejte, zbavte kůže a z kostí oberte maso.
- Do zbylé omáčky přidejte máslovou jíšku, povařte zhruba 5 minut a zjemněte smetanou.
- Na úplný závěr přidejte do omáčky šťávu z citronu a vraťte obrané maso.
- V osolené vodě uvařte kolínka a následně servírujte.
PRIMA TIP: Kuřeti na paprice svědčí mírně pikantní chuť. Na talíř lze proto přisypat také štiplavé výhonky ředkviček nebo upečené kuře ozdobit pažitkou a hořčičným semínkem naloženým nakyselo. Žádoucí štiplavost zajistí i kapka chilli oleje nebo třeba tuk z opečených paprikových klobás.
Nechce se vám zrovna vyvařovat? Zamiřte na e-shop Jídlo a radost nebo na online supermarket Rohlik.cz a zásobte se oblíbenými jídly z Ambiente zavařenými ve skle – třeba zrovna kuřetem na paprice. Omáčku stačí ohřát v kastrůlku, doplnit přílohou a servírovat.
Vyzkoušejte také tradiční recept na kuře na paprice s máslovými noky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem
Inspirujte se i dalšími vyhlášenými recepty z Lokálu