Kuře na paprice podle restaurace Lokál – hvězda domácí kuchyně v perfektním provedení chutná lépe než od babičky

Moje hodnocení
2x

Vůně smetanového kuřete na paprice mnohým připomene bezstarostné chvíle dětství. Stačí přidat vařená kolínka a člověk se snadno přenese v čase. Připravte si kuře na paprice podle receptu z Lokálu, díky němuž si ho zamiluje celá vaše rodina i dnes.

5 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nakrájejte nadrobno cibuli a obě papriky a orestujte je na sádle.
  2. Přidejte stehna k cibuli a paprikám a zatáhněte je ze všech stran.
  3. Po zatažení přidejte nové koření, bobkový list a maďarskou papriku a nechte opékat zhruba minutu.
  4. Přilijte slepičí vývar, osolte, opepřete a duste kuře doměkka.
  5. Jakmile jde maso snadno od kosti, stehna vyndejte, zbavte kůže a z kostí oberte maso.
  6. Do zbylé omáčky přidejte máslovou jíšku, povařte zhruba 5 minut a zjemněte smetanou.
  7. Na úplný závěr přidejte do omáčky šťávu z citronu a vraťte obrané maso.
  8. V osolené vodě uvařte kolínka a následně servírujte.
PRIMA TIP: Kuřeti na paprice svědčí mírně pikantní chuť. Na talíř lze proto přisypat také štiplavé výhonky ředkviček nebo upečené kuře ozdobit pažitkou a hořčičným semínkem naloženým nakyselo. Žádoucí štiplavost zajistí i kapka chilli oleje nebo třeba tuk z opečených paprikových klobás.

Nechce se vám zrovna vyvařovat? Zamiřte na e-shop Jídlo a radost nebo na online supermarket Rohlik.cz a zásobte se oblíbenými jídly z Ambiente zavařenými ve skle – třeba zrovna kuřetem na paprice. Omáčku stačí ohřát v kastrůlku, doplnit přílohou a servírovat.

Vyzkoušejte také tradiční recept na kuře na paprice s máslovými noky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Inspirujte se i dalšími vyhlášenými recepty z Lokálu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Lokál


Přečtěte si také

Recepty