Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Moje hodnocení
1x

Sekaná patří mezi oblíbená rodinná jídla. Příprava je jednoduchá a většinou s ní potěšíte všechny strávníky. Přidejte jí šmrnc a trochu výživových bodů navíc díky nakrájené zelenině, kterou schováte do masové směsi. Po upečení vytvoří na řezu půvabnou mozaiku, přidá ale i na chuti. Jako přílohu zvolte hedvábnou bramborovou kaši.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer a papriku nakrájejte na kostičky, smíchejte je dohromady s masem, přidejte vejce, strouhanku, sůl, pepř a vypracujte kompaktní směs, ze které vytvarujte dva bochánky. Ty pak obalte v plátcích anglické slaniny, přendejte na plech, podlijte trochou vody a pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.
  2. Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Máslo s mlékem rozehřejte v hrnci, uvařené brambory přepasírujte přes cedník. Do brambor pak zašlehejte teplé mléko s máslem a dochuťte solí a pepřem.
  3. Sekanou nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší, nasekanou petrželkou a vypečenou šťávou ze sekané.

Vyzkoušejte také klasickou sekanou jako od babičky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Sekaná jako od babičky

Inspirujte se i dalšími recepty z mletého masa

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty