Suroviny
- mrkev 150 g
- celer 150 g
- červená paprika 200 g
- mleté vepřové maso 700 g
- mleté hovězí maso 200 g
- vejce 2 ks
- strouhanka 100 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- anglická slanina (plátky) 200 g
- brambory 600 g
- máslo 100 g
- plnotučné mléko 150 ml
- hladkolistá petržel (nasekaná)

Postup přípravy
- Mrkev, celer a papriku nakrájejte na kostičky, smíchejte je dohromady s masem, přidejte vejce, strouhanku, sůl, pepř a vypracujte kompaktní směs, ze které vytvarujte dva bochánky. Ty pak obalte v plátcích anglické slaniny, přendejte na plech, podlijte trochou vody a pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.
- Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Máslo s mlékem rozehřejte v hrnci, uvařené brambory přepasírujte přes cedník. Do brambor pak zašlehejte teplé mléko s máslem a dochuťte solí a pepřem.
- Sekanou nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší, nasekanou petrželkou a vypečenou šťávou ze sekané.

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku Zdroj: Kulinární studio BAUER MEDIA CZ / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také klasickou sekanou jako od babičky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Sekaná jako od babičky
Inspirujte se i dalšími recepty z mletého masa