Jakub Novák

Dušené hovězí na pepři z Lokálu U Bílé kuželky

Moje hodnocení
12x

Dušené maso s rýží, to je klasika českých hospod. I takto zdánlivě obyčejné jídlo si ovšem zaslouží kvalitní maso! V Lokále U Bílé kuželky ho připravují z hovězího krku a na hovězím loji. Zkuste to taky – podle receptu Jakuba Nováka.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na hovězím loji osmahněte cibuli do světle hnědé barvy. Mezitím nakrájejte maso na menší kousky.
  2. Kuličky pepře nasucho opražte na pánvi a pak je spolu s masem přidejte k cibuli. Opečte hovězí ze všech stran. Podlijte ho trochou vývaru, aby bylo ponořené, přidejte kmín a pomalu duste.
  3. Po hodině a půl by maso mělo být dostatečně měkké. Vyndejte ho z hrnce a šťávu dolijte zbylým vývarem. Přiveďte k varu.
  4. Připravte si sádlovou jíšku. Do rozpuštěného sádla vmíchejte mouku a restujte dozlatova. Hotovou jíškou zahustěte vývar s masem a pořádně promíchejte. Omáčku přeceďte přes jemné síto.
  5. Vraťte maso do omáčky, osolte a opepřete. Můžete přidat i pár kuliček pepře z cedníku.
  6. Servírujte s dušenou rýží.

Lokál U Bílé kuželky

Síť restaurací Lokál si získala srdce svých zákazníků nabídkou klasické české kuchyně v perfektním provedení. Nechybějí výborné chuťovky k pivu jako utopenec, tlačenka nebo třeba talián a pivní sýr. Mezi stálice na menu patří proslulý smažený sýr s domácí tatarkou, svíčková omáčka nebo řízek s bramborovým salátem. V denní nabídce se ale objevují i méně obvyklá jídla, která stojí za vyzkoušení, Zkusili byste třeba plíčky na smetaně? A dobré jídlo můžete zapít dobrým pivem, v Lokálech se točí špičková Plzeň.

Nedělní procházku centrem Prahy zakončete obědem v Lokále u Bílé kuželky, který je přímo u Karlova mostu, v Míšeňské ulici.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jakub Novák


Přečtěte si také

Recepty