Suroviny
- celé kuře (farmářské) 1 ks
- hladká mouka 10 g
- kuřecí vývar 100 ml
- houska 3 ks
- vejce 3 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- muškátový oříšek

Postup přípravy
- Kuře vykostěte a kosti si uschovejte na přípravu šťávy. Poté kuře naklepejte, osolte a opepřete.
- Pro přípravu nádivky nakrájejte housky na kostičky a usušte je v troubě.
- Následně ušlehejte sníh z bílků a smíchejte ho s kostkami housky a žloutky. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek podle vlastní chuti.
- Takto hotovou nádivku zabalte do kuřete a svažte potravinářským provázkem do rolády.
- Roládu pečte 1 hodinu na 190 °C pod poklicí v pekáči spolu s kostmi. Dalších 30–40 minut pečte roládu odklopenou.
- Po upečení sundejte provázek z kuřete – ještě za tepla, půjde to snadněji.
- Pro přípravu šťávy dejte upečené kuřecí kosti do hrnce, zaprašte moukou a zalijte kuřecím vývarem. Přiveďte ho k varu, 10 minut redukujte a následně dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
- Roládu podávejte s bramborovou kaší. Celý pokrm hojně přelijte šťávou z kuřecích kostí.
PRIMA TIP: Do nádivky můžete nadrobno nasekat hladkolistou petržel nebo pažitku.
Připravte dokonalou bramborovou kaši podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Hedvábná bramborová kaše – dokonalá příloha nejen k řízku
Zdroj receptu: Lokál Dlouhááá