Forejt na doma
Přemek Forejt
První kuchařka Přemka Forejta, bývalého porotce nejúspěšnější kulinářské televizní show MasterChef, je přesně taková jako její autor. Trochu drzá, trochu pankáčská, ale od začátku do konce si zachovává obrovskou úctu k řemeslu a surovinám.
Pojďte společně s šéfkuchařem olomoucké restaurace Entrée skloubit zdánlivě nespojitelné kuchyně dohromady a proměňovat obyčejné suroviny na neobyčejné zážitky pro sebe i pro své blízké. Protože, jak říká sám Přemek, „o tom přece dobrý jídlo je, ne? O společných chvílích s těmi, které milujeme.“
Kniha má výjimečné grafické zpracování a obsahuje list s nalepovacím tetováním s motivy skutečného tetování Přemka Forejta.
Super jednoduše - Těstoviny
Zdeněk Pohlreich
Co vás napadne jako první, když potřebujete uvařit jednoduše, chutně a ze surovin, které zpravidla máte po ruce? Těstoviny jsou jasnou volbou, často i proto, že bývají tím nejrychlejším řešením. Italové jsou v této disciplíně mistry – jejich um, založený na pár kvalitních surovinách a jednoduchém postupu, koluje v domácnostech po celém světě. Díky své rozmanitosti, oblíbenosti, pochopitelnosti a snadné přípravě nám poskytují nepřebernou paletu receptů a skvěle zapadly do pokračování kuchařek z úspěšné řady Super jednoduše. Kromě spousty tradičních a nápaditých receptů zde najdete správný postup přípravy a základní stavební suroviny, které těstoviny v „italském“ pojetí vyžadují. Skutečnost, že těstoviny milují i ti nejmenší, hovoří za vše.
Forejt na doma a Super jednoduše - Těstoviny
Zdroj: archiv redakce
Forejt na doma a Super jednoduše - Těstoviny
Zdroj:
archiv redakce
Vandrbuch 1+2
nmds – Michal Hugo Hromas
„V knížce nejsou fotky jídel. Jen starý fotky a ilustrace. Jestli chceš vidět, jak ty jídla vypadají, uvař si je. Navazuju tak na tradici písemně předávaných receptů od kamarádů, babiček, maminek, strejdů a tet, psanejch na ubrousky, stránky ze školních sešitů a účtenky z RaJ. Moje nejoblíbenější kuchařky neobsahují fotky jídel a já doufám, že vandrbuch bude jednou z nich.
I přesto, že kniha obsahuje recepty, někoho by mohlo rozladit, že tam, kde jsem to nepovažoval za nutný, nejsou uvedený váhy, míry a poměry. Nejsme u odvodu. To dáš. Uvař si to tak dobrý, jak umíš, a upravuj si poměry podle libosti. Pro ten účel je volný místo na okraji stránek, aby sis recepty mohl upravovat.
Název Vandrbuch jsem zvolil proto, že kniha kromě receptů z různých míst a časů obsahuje i plky a historky z tý dlouhý cesty, odtamtud až sem.“
Oba díly Vandrbuchu můžete koupit na www.com.
Vizovická kuchařka
Tradiční recepty z regionu
Markéta Chovancová
Frgály, vdolečky či kyselica patří k největším pokladům vizovické kuchyně a po generace provázely každodenní život i slavnostní chvíle. Tato kniha je znovu oživuje spolu s desítkami dalších receptů, které vycházejí z rodinných sbírek i pečlivě nastudovaných historických pramenů. Všechny byly upraveny tak, aby se daly snadno připravit i v dnešní kuchyni. Vizovická kuchařka je tak nejen souborem receptů, ale i mostem mezi minulostí a současností, odkazem pro budoucí generace.
Vandrbuch a Vizovická kuchařka
Zdroj: archiv redakce
Vandrbuch a Vizovická kuchařka
Zdroj:
archiv redakce
Uvařte si zdravě - Jídlo, které změní váš život
Jamie Oliver
Rozhodli jste se, že začnete zdravě jíst. A nejen to, máte předsevzetí, že si budete zdravě vařit. Pak ale přemítáte, kolik surovin musíte vynechat, které postupy budou tabu, na čem si už nepochutnáte… Nenechte se odradit – kniha Jamieho Olivera vám ukáže, že zdravé stravování může být plné chutí a bez pocitu omezení. Jamie se totiž zaměřuje na to, co můžete jíst, ne na to, co musíte omezit, a ukazuje, že zdravé jídlo je dobré, uspokojující a výživné. V knize najdete 120 receptů na snídaně, obědy, večeře, víkendová jídla, zdravější dezerty a fit nápoje. Cestu ke zdraví přes jídlo nastartuje dvoutýdenní rozjezdový jídelníček a pak už stačí hledat v knize, na co máte doma suroviny, co nakoupit na zítřejší oběd, co nabídnout kamarádům při víkendovém setkání, prostě si užijete nejen samotné jídlo, ale i jeho přípravu.
Kuchařka kořeněná životem
Marek Fichtner
Šéfkuchař vyhlášené pražské restaurace Červený Jelen, muž s životním příběhem hodným amerického snu, servíruje 80 receptů inspirovaných lesem, vodami, zahradou a dvorkem. Jeho cesta vedla z malé vesnice až na paluby zaoceánských parníků a do královských paláců – a propsala se i do jeho první kuchařky.
„Mám stovky receptů, ale do kuchařky jsem vybral 80 – těch opravdu vyzkoušených a tisíckrát odvařených v Červeném Jelenovi, těch, které za sedm let, co je Červený Jelen otevřený, patří mezi hosty k nejoblíbenějším. Snažil jsem se, aby recepty každý domácí kuchtík jednoduše pochopil a aby byly suroviny běžně dostupné. Všechny recepty jsou funkční a jednoduché a určitě není třeba se jich bát," říká Marek Fichtner.
Uvařte si zdravě a Kuchařka kořeněná životem
Zdroj: archiv redakce
Uvařte si zdravě a Kuchařka kořeněná životem
Zdroj:
archiv redakce
Barman z hotelu Ritz
Philippe Collin
Paříž padla do spárů nacistů, ale v hotelu Ritz se dál pije šampaňské. Za barem stojí Frank Meier – mistr koktejlů, který tančí na tenkém ledě uprostřed smrtícího baletu kolaborantů, odbojářů a německých uniforem všech šarží. Přizpůsobení je otázkou přežití. A tak po čtyři roky míchá koktejly Němcům, Coco Chanel, vdově Ritzové, Jeanu Cocteauovi i dalším členům pařížské smetánky. Většina návštěvníků hotelu ale netuší, že Meier, rakouský emigrant a veterán z roku 1914, skrývá tajemství: Barman v Ritzu je Žid.
Román je protkaný autentickými recepty na koktejly, je pokladnicí alkoholických nápojů a narazíme v něm i na luxusní kulinářské speciality, jaké si mohla dovolit jen crème de la crème tehdejší společnosti. V románu se míhají i postavy z laskavé filmové komedie Woodyho Allena Půlnoc v Paříži.
Moje první kniha o jídle
Karolína Fourová
Zdravý a pozitivní vztah k jídlu si budujeme už od dětství. A záludné dětské otázky dokážou mnohé rodiče pořádně překvapit. Proč musíme vůbec jíst? A proč to nemohou být jen sladkosti? Moje první kniha o jídle, za níž stojí Karolína Fourová, inženýrka v oboru výživy a kvality potravin, autorka dvou úspěšných bestsellerů pro dospělé, a Lukáš Tomek z ilustrátorského dua Tomski & Polanski, pomůže dětem i rodičům na všechny důležité otázky týkající se jídla s hravostí odpovědět.
Barman z hotelu Ritz a Moje první kniha o jídle
Zdroj: archiv redakce
Barman z hotelu Ritz a Moje první kniha o jídle
Zdroj:
archiv redakce
Horkovzdušná
Recepty pro horkovzdušnou fritézu
Barbora Charvátová
Horkovzdušná fritéza se pomalu, ale jistě zabydluje v českých kuchyních. Lidé oceňují zejména její schopnost šetřit čas a připravovat jídla zdravěji, s nižším množstvím tuku – takže oblíbené smažené dobroty si teď nemusíte odpírat, ani když si zrovna hlídáte linii. Objevte s touto kuchařkou kouzlo horkovzdušné fritézy i vy a uvařte si nápaditá jídla plná chuti! S všestrannou horkovzdušnou pomocnicí, kterou lze využít i nečekanými způsoby, se vám všechny recepty budou dařit jako profesionálům.
Držka v nebi
Těhotnej kuchař
Legendární série "Cháluj..." má už čtvrté pokračování! Nová kuchařka přináší 89 receptů na 240 stranách a poprvé taky fotky vybraných jídel doplněné o stylové ilustrace. Nechybí ani typický komentář Těhotnýho kuchaře, díky kterému je příprava jeho pokrmů ještě zábavnější. A tradičně jsou u receptů QR kódy, které vás přímo navedou na návodné video recepty.
Horkovzdušná a Držka v nebi
Zdroj: archiv redakce
Horkovzdušná a Držka v nebi
Zdroj:
archiv redakce
Vánoce!
Kolektiv autorů
Nová kniha z edice Gurmet je plná receptů, praktických rad a tipů pro přípravu Vánoc. Kniha Vánoce! je jedinečnou publikací, která nemá na českém trhu obdoby. Najdete v ní vše, co potřebujete vědět, abyste přichystali ty nejhezčí svátky. Obsahuje to nejlepší, co za poslední desetiletí v Gurmetu napekli, ochutnali a vyzkoušeli.
Vytvořili tak manuál, díky němuž krok za krokem naplánujete pečení cukroví, výrobu jedlých dárků i jejich balení a nachystáte hostinu pro nejkrásnější večer v roce, včetně slavnostního prostírání. Užijte si nejhezčí svátky roku s jejich typickou vůní, láskou a radostí. Prostě Vánoce!
Velká večeřová bichle
Pavlína Mähringová, Veronika Břicháčková
V nové obsáhlé bichli najdete 190 rychlých a chutných receptů na večeře, seřazených do týdenních plánů od pondělí do pátku, od září do června. Už žádné dilema, co uvařit k večeři – vše jednoduše, rychle, kvalitně a ze sezonních surovin a díky plánům i s minimem zbytků, a tudíž bez plýtvání. Recepty jsou také přístupné online v členské sekci spolu s dalšími funkcemi a informacemi.
Vánoce! a Velká večeřová bichle
Zdroj: archiv redakce
Vánoce! a Velká večeřová bichle
Zdroj:
archiv redakce
Designový kalendář s recepty na rok 2026
Pavel Berky
Nádherný dárek pro vás nebo vaše blízké, ve kterém Pavel Berky spojil svou lásku k umění a vaření. Kalendář s podtitulem „Cesta kolem světa“ letos Pavel zaměřil na nejoblíbenější jídla ze svých cest. Najdete v něm 12 Pavlem ručně kreslených obrazů doplněných o 12 receptů na jednotlivé měsíce roku 2026. Kalendář získal ocenění v kategorii design v soutěži Kalendář roku. Každá karta je navíc kombinovatelná s datumovou kartičkou, a tím pádem si můžete každý měsíc zvolit sami, jak váš kalendář bude vypadat! Součástí balení je i dřevěná závěsná deska, kterou Pavel nechal na míru vyrobit jen pro tento kalendář. Vše krásně dárkově zabaleno a podepsáno přímo Pavlem!
Kalendář je dostupný pouze na https://pavelberky.com/eshop.
Designový kalendář na rok 2026 od Pavla Berkyho
Zdroj: Pavel Berky
Designový kalendář na rok 2026 od Pavla Berkyho
Zdroj:
Pavel Berky
Zdroj: autorský text, archiv nakladatelství