Jehněčí krk dušený na pivě podle Huga Hromase

Moje hodnocení
12x

Jehněčí maso je v našich končinách stále ne příliš rozšířené. Při tom má rozhodně co nabídnout. Zajímavou chuť, křehkou konzistenci mladého masa i menší obsah tuku. Pro začátek zkuste třeba výborné stew dušené s pivem a kořenovou zeleninou.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Porce jehněčího krku osolte a opepřete a obalte v hladké mouce. V kastrolu rozpalte sádlo a maso na něm opečte dozlatova.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou mrkev, cibuli a rozdrcené stroužky česneku, bobkový list, skořici a zprudka orestujte. Podlijte pivem, ode dna hrnce vařečkou důkladně promíchejte a duste doměkka asi hodinu.
  3. Když maso změkne tak, že odpadává od kosti, podávejte horké jehněčí maso v omáčce s chlebem.

Kupujte BIO. Pro budoucnost!

Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa.

Bioprodukty jsou vždy viditelně označené logy, která smí používat pouze ti producenti, již dodržují přesné legislativní zásady ekologické produkce. Systém prověřování je nastaven tak, že minimálně jedenkrát za rok projde celý řetězec od prvovýroby až po distribuci kompletní speciální kontrolou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hugo Hromas


Přečtěte si také

Recepty