Suroviny
- dýně Hokkaidó (pečen) 350 g
- vejce 3 ks
- podmáslí 130 ml
- máslo (změklé) 120 g
- olej 60 ml
- hladká mouka 250 g
- hnědý cukr 150 g
- jedlá soda 1/2 lžičky sody
- sůl špetka
- skořice 1 lžička
- vanilka
Krém
- máslo 1 lžíce
- hnědý cukr 2 lžíce
- dýně (upečená) 150 g
- sýr Philadelphia 125 g
- máslo 100 g
- vanilka
Postup přípravy
- Máslo ušlehejte. Přidejte rozmixovanou dýni i se slupkou a promíchejte s "tekutými" surovinami.
- V druhé misce smíchejte suché suroviny a vmíchejte do mokré směsi.
- Naplňte košíčky na muffiny do dvou třetin a pečte na 180 °C přibližně 20 minut. Dejte vychladit na mřížku.
- Příprava krému: Na pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Stáhněte plamen a přidejte dýni, nechte chvíli podusit a dejte vychladit.
- Mezitím vyšlehejte máslo do pěny, přidejte sýr a vychladlou dýni a prošlehejte dohromady.