Živáňská pečeně s bramborami z trouby podle Huga Hromase

Moje hodnocení
7x

Chcete si zpříjemnit podzimní období a váháte, co dobrého nachystat k víkendovému obědu? Připravte si během studených a sychravých dnů vynikajicí žíváňskou pečeni z jednoho pekáče, která vám nejen zachutná, ale zároveň vás i pořádně zasytí.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso zbavte šlach a blan a nakrájejte jej na tenké plátky. Slaninu, klobásu a oloupanou cibuli rozkrájejte rovněž na plátky a stejně tak i vyprané brambory, které necháte ve slupce.
  2. Do pečicího papíru pak skládejte brambory s cibulí, slaninou, klobásou a prokládejte plátky masa. Všechno osolte a opepřete, přidejte oloupaný a rozdrcený česnek, podlijte bílým vínem a pečlivě zabalte.
  3. Celý balíček zabalte alespoň do dalších dvou vrstev alobalu a dejte péct do rozpálené trouby alespoň na 40 minut při 200 °C. Při rozbalování buďte opatrní na páru, která je v balíčku ve chvíli, kdy jej vyndáte z trouby.
  4. Živáňskou pečeni podle sezony můžete vylepšit také paprikou nebo rajčaty.

PRIMA TIP: Ať už je základem vašeho pokrmu zelenina, maso, nebo jiné ingredience, ujistěte se, že používáte jen ty nejkvalitnější. Suroviny v bio kvalitě najdete na farmě hospodařící v režimu ekologického zemědělství. Více informací o biopotravinách se dozvíte také na myjsmebio.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hugo Hromas


Přečtěte si také

Recepty