Slané cukroví – sýrové hvězdičky podle Pavla Berkyho

Moje hodnocení
7x

Pokud celý advent pečete cukroví, možná už je toho cukru příliš. Spravte si chuť výtečnými sýrovými hvězdičkami, které se hodí jako perfektní chuťovka k pivu.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do mísy nastrouhejte najemno oba sýry, přidejte změklé máslo, prsty vše zpracujte do vlhké drobenky. Poté přidejte mouku, droždí a papriku. Osolte podle chuti a vše znovu prsty zpracujte. Tentokrát do sypké drobenky. Nakonec přilijte vychlazené pivo a vytvarujte těsto. Nezpracovávejte ho příliš dlouho, stačí, aby vám pod rukama vzešla kompaktní hmota. Poté těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do lednice odpočívat.
  2. Troubu předehřejte na 190 °C. Odpočaté těsto vyválejte přes pečicí papír na tloušťku přibližně 1–2 milimetry. Pomocí vykrajovátek vykrojte libovolné tvary, dejte je na plech vystlaný pečicím papírem a pečte v dobře vyhřáté troubě 12–15 minut. Na povrchu by měly být krekry krásně zlatavé. Po upečení je nechte zcela vychladnout.
PRIMA TIP: Pokud se vám nechce do vykrajování tvarů, jednoduše přeneste vyválené těsto i s pečicím papírem na plech a na něm ho nakrájejte nožem nebo rádýlkem na kostky nebo proužky. Před pečením ho můžete poprášit kmínem, paprikou nebo drceným chilli. Po upečení jednotlivé kousky od sebe snadno odlámete.

Pavel Berky s oblibou využívá netradiční kombinování surovin. Pro pivní značku proto připravil recepty na neotřelé vánoční cukroví inspirované ležákem Zlatý Bažant. Překvapte letos rodinu i přátele originálním slaným cukrovím na svátečním stole.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Berky

Pavel Berky Pavel Berky

Pavel Berky, finalista Masterchef Česko, nelenil a vydal svou první kuchařku. Na téměř 400 stranách najdete více jak 100 receptů, které budou pomůckou pro úplné začátečníky, ale také inspirací pro ostřílené profíky. A jak je u Pavla zvykem, celá kniha má umělecký nádech! Sám kuchařku ilustroval vlastními kresbami a okouzlí i krásné dárkové balení doplněné o bavlněnou tašku na potraviny, designovou tužku z černého dřeva a ani speciální záložky nechybí! Jedná se tak o nádherný dárek pro všechny milovníky vaření, pečení a grilování!

Kuchařka je dostupná pouze na www.pavelberky.com


Přečtěte si také

Recepty