Suroviny
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Pórek propláchněte vodou a zbavte písku, podélně rozřízněte a pokrájejte na půlkolečka. Pažitku posekejte nadrobno.
V pánvi rozpalte 1 lžíci másla a špecle na něm krátce orestujte. Jakmile budou prohřáté, osolte je, opepřete a přemístěte do misky.
V uvolněné pánvi zahřejte zbývající lžíci másla, přisypte cibuli a opékejte ji dosklovita, přidejte žampiony, osolte, opepřete a opékejte, dokud nebude cibule dozlatova. Přidejte pórek a opékejte, dokud nezměkne. Poté přimíchejte vyklepnutá vejce, osolte, opepřete a míchejte, dokud vejce nebudou téměř hotová a stále vláčná.
Na závěr vmíchejte do směsi špecle a opékejte a prohazujte asi 5 minut. Servírujte do talířů a navrch posypte pažitkou.
Vyzkoušejte také domácí špecle se slaninou, žampiony a šalvějí podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí špecle se slaninou, žampiony a šalvějí podle Karolíny Kamberské