Křupavý bůček se zeleninovým salátem podle Hugo Hromase
Zdroj: Bio zebra
Křupavý bůček se zeleninovým salátem podle Hugo Hromase
Zdroj:
Bio zebra
Trošku netradiční způsob podávání oblíbeného vepřového bůčku, který se nejprve uvaří doměkka a poté opeče dokřupava. Se salátem a krutony z chleba dohromady vytvoří skvělé jídlo – dokonalé pojetí chlapského salátu :)
Postup přípravy
-
Bůček nakrájejte i s kůží na silnější plátky a každý plátek několikrát nakrojte na straně, kde není kůže. Kůži na bůčku potřete jedlou sodou a nechte krátce odležet. Potom bůček opláchněte, do pánve nalijte vodu, osolte plátky bůčku a dejte je vařit.
-
Vařte, dokud se všechna voda nevyvaří a na mírném plameni pokračujte v opékání na sádle, které se z bůčku uvolnilo, dokud se kůže nevysmaží dokřupava.
-
Než se tak stane, opláchněte hlávkový salát, očistěte zeleninu a nachystejte jednoduchý salát se zálivkou z olivového oleje a vinného octa.
-
Krajíce chleba nakrájejte na krutony a opečte dozlatova na sádle, ve kterém se připravoval bůček.
-
Hotový zlatavý a křupavý bůček podávejte na salátu s chlebovými krutony.
Křupavý bůček se zeleninovým salátem podle Hugo Hromase 2
Zdroj: Bio zebra
Křupavý bůček se zeleninovým salátem podle Hugo Hromase 2
Zdroj:
Bio zebra