Smažené mini langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho

Moje hodnocení
2x

Langoše jsou oblíbenou pochoutkou na trzích, poutích či jarmarcích. A když na ně dostanete chuť, klidně je můžete připravit i doma. Příprava není vůbec složitá. Základem je jednoduché kynuté těsto, a pak už potřebujete jen pořádnou vrstvu horkého oleje, v kterém tyhle křupavé zlaté placky usmažíte. Pavel Berky je ale dokázal ještě vylepšit a naplnil je sýrem, který langošům dodal lahodné srdce.

6 porcí
150 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do mísy od kuchyňského robotu dejte mouku, jogurt, mléko, změklé máslo, cukr, droždí a sůl. Uhněťte elastické těsto, které se nebude lepit na stěny a poté ho přendejte do čisté mísy. Přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě přibližně 90 minut.
  2. Vykynuté těsto dejte na moukou posypanou pracovní plochu a lehce jej posypte moukou. Opatrně ho párkrát prohněťte, abyste z něho vytlačili přebytečný vzduch. Rozdělte ho na 12 stejných dílků o váze kolem 54 g a z každého vyválejte bochánek. Zakryjte je potravinovou fólií a nechte odpočinout 5 - 10 minut. Mezitím z plátků sýra vykrojte kolečka o průměru 4 - 5 cm.
  3. Z bochánků vytvarujte malé kulaté placičky. Průměr by měl být alespoň o 1 cm větší než kolečka sýra. Na spodní placku dejte do středu sýr a na ní druhou placku. Okraje dobře stlačte a slepte, aby sýr při smažení nevytekl. Mini langoše smažte v rozpáleném oleji asi 1 minutu z každé strany, aby byly krásně zlatavé. Pokud máte fritézu na smažení, určitě ji u tohoto receptu využijte. Olej na smažení by měl mít teplotu mezi 180 - 190 °C.
  4. Langoše po usmažení vyložte na papírovou utěrku, aby z nich okapal přebytečný olej. Na závěr langoše potřete prolisovaným česnekem smíchaným s olivovým olejem a solí.

Klasické smažené langoše z kynutého těsta můžete připravit podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Inspirujte se i dalšími zajímavými recepty Pavla Berkyho

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Berky

Pavel Berky Pavel Berky

Pavel Berky, finalista Masterchef Česko, nelenil a vydal svou první kuchařku. Na téměř 400 stranách najdete více jak 100 receptů, které budou pomůckou pro úplné začátečníky, ale také inspirací pro ostřílené profíky. A jak je u Pavla zvykem, celá kniha má umělecký nádech! Sám kuchařku ilustroval vlastními kresbami a okouzlí i krásné dárkové balení doplněné o bavlněnou tašku na potraviny, designovou tužku z černého dřeva a ani speciální záložky nechybí! Jedná se tak o nádherný dárek pro všechny milovníky vaření, pečení a grilování!

Kuchařka je dostupná pouze na www.pavelberky.com


Přečtěte si také

Recepty