Suroviny
- kroupy (pohankové kroupy) 200 g
- extra virgin olivový olej (Biolinie)
- zeleninový bujón (kostky BIO PROBIO) 1 kostka
- cibule 1 ks
- čerstvé houby 100 g
- česnek 2 stroužky
- citronová šťáva 1 lžička
- rukola
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Pohankové kroupy properte ve studené vodě a nechte okapat. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, očištěné houby na plátky.
- Houby orestujte na oleji, přidejte cibulku s česnekem a za stálého míchání je nechte zpěnit. Podlijte 100 ml vývaru a poduste do změknutí. Pohanku orestujte na oleji, poté přilijte 300 ml zeleninového vývaru, citronovou šťávu a osolte. Pohanku vařte 3 minuty a 30 minut ji nechte dojít.
- Houbovou směs smíchejte s pohankou a dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte rukolu, která jídlu dodá charakteristickou chuť.
PRIMA TIP: K přípravě receptů můžete použít směs lesních hub, mimo sezonu se hodí hnědé žampiony nebo hlíva ústřičná.
Pohanka s restovanými houbami a rukolou Zdroj: archiv Probio.cz