Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pohanka s restovanými houbami a rukolou
Pohanka patří mezi prokazatelně zdravé potraviny s obsahem rutinu, který je velmi důležitý pro zdraví cév. Navíc je přirozeně bezlepková. Při správné přípravě je velmi chutná a má nevšední oříškovou chuť. Zkuste ji připravit s houbami a svěží rukolou a podávejte jako přílohu nebo jako bezmasé jídlo se salátem.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- pohankové kroupy 200 g
- extra panenský olivový olej Biolinie
- zeleninový bujón, kostky BIO PROBIO 1 kostka
- cibule 1 ks
- čerstvé houby 100 g
- česnek 2 stroužky
- citronová šťáva 1 lžička
- rukola
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pohankové kroupy properte ve studené vodě a nechte okapat. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, očištěné houby na plátky.
- Houby orestujte na oleji, přidejte cibulku s česnekem a za stálého míchání je nechte zpěnit. Podlijte 100 ml vývaru a poduste do změknutí. Pohanku orestujte na oleji, poté přilijte 300 ml zeleninového vývaru, citronovou šťávu a osolte. Pohanku vařte 3 minuty a 30 minut ji nechte dojít.
- Houbovou směs smíchejte s pohankou a dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte rukolu, která jídlu dodá charakteristickou chuť.
PRIMA TIP: K přípravě receptů můžete použít směs lesních hub, mimo sezonu se hodí hnědé žampiony nebo hlíva ústřičná.