Teplé počasí tu ještě chvilku nejspíš bude, ale recepty s podzimními jablky se hodí mít v zásobě vždy! Toto ovoce je pro českou gastronomii typické, a proto o skvělé tipy není nouze. Tentokrát se podíváme na ty sladké!
Nejen podzimní tipy na jablečné moučníky, dezerty a další sladkosti
Sladké řezy jsou klasika, která nikdy neomrzí. Typicky se připravují z tvarohu, ale není to podmínkou. Velice často jsou pak doplněny nějakým ovocem, třeba klidně i jablkem. Díky tomu jsou pak řezy krásně vláčné a šťavnaté.
Rovnou se přesouváme k další oblíbené klasice – jablečnému koláči. Vylepšit ho můžete ořechy, to je asi jasné. Ale nebojte se i trochu experimentovat. Třeba s vločkami nebo slaným karamelem. Nikdy nešlápnete vedle ani s křupavou drobenkou, kterou můžete připravit jen z másla, mouky a cukru, ale přidat lze právě i vločky, nadrcené ořechy nebo další suroviny umocňující její křupavost.
Je libo legendární žemlovku podle videoreceptu?
Kompletní recept najdete na: Žemlovka s jablky a tvarohem
Dáváte si rádi jablko v tekuté podobě? Pak si uložte tento skvělý recept na jablečný mošt. Vůně skořice a pomeranče vám v sychravých dnech rozhodně vykouzlí úsměv na tváři.
Co by to bylo za tipy, kdybychom tu nezmínili legendární štrúdl? Jestli je totiž něco, co je pro využití jablek naprosto typické, je to právě tento moučník. Běžně se podává jen tak, případně s porcí šlehačky. Ale vy můžete vyzkoušet i variantu s pudinkem, štrúdl ze špaldové mouky nebo třeba štrúdl šneky.
Nebo vyzkoušejte nepečený dort podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty
A na závěr tu máme výběr několika famózních jablečných receptů, které zužitkujete snad během celého roku. Jsou to milované palačinky, tradiční trhanec, ale také žemlovka nebo lívanečky. Zkrátka máte z čeho vybírat.
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima