Štrúdl šneci z listového těsta s jablečnou náplní se skořicí

Moje hodnocení
15x

Když není čas nebo je hlad, postačí k přípravě štrúdlu koupené a vyválené listové těsto. S dobře ochucenou náplní si na něm určitě pochutnáte. A pokud chcete malý zlepšovák, zkuste ho připravit jako oblíbené zarolované šneky. Malé roládky se snadněji jedí a jsou skvělé na večírek nebo jako dárek, pokud jdete někam na návštěvu.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Jablka nahrubo nastrouhejte do misky a zakapejte citronovou šťávou. Přisypte, skořicový cukr, mletou skořici a nové koření a vše dobře promíchejte.
  3. Vyválené listové těsto rozbalte, rozprostřete na něj jablka, ale nechte asi 5cm okraj na delší straně volný. Zespoda pevně zarolujte roládu, volný konec potřete rozšlehaným vajíčkem a dorolujte.
  4. Roládu ostrým nožem nakrájejte na 18 šneků a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Svrchu je potřete zbylým vajíčkem a navrch nasypte nahrubo nasekané ořechy, lehce je přimáčkněte.
  5. Pečte asi 15–18 minut dozlatova. Poté roládky nechte na plechu chvíli vychladnout, aby se zpevnily.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty