Štrúdl šneci z listového těsta s jablečnou náplní se skořicí
Zdroj: Klára Michalová
Štrúdl šneci z listového těsta s jablečnou náplní se skořicí
Zdroj:
Klára Michalová
Když není čas nebo je hlad, postačí k přípravě štrúdlu koupené a vyválené listové těsto. S dobře ochucenou náplní si na něm určitě pochutnáte. A pokud chcete malý zlepšovák, zkuste ho připravit jako oblíbené zarolované šneky. Malé roládky se snadněji jedí a jsou skvělé na večírek nebo jako dárek, pokud jdete někam na návštěvu.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
-
Jablka nahrubo nastrouhejte do misky a zakapejte citronovou šťávou. Přisypte, skořicový cukr, mletou skořici a nové koření a vše dobře promíchejte.
-
Vyválené listové těsto rozbalte, rozprostřete na něj jablka, ale nechte asi 5cm okraj na delší straně volný. Zespoda pevně zarolujte roládu, volný konec potřete rozšlehaným vajíčkem a dorolujte.
-
Roládu ostrým nožem nakrájejte na 18 šneků a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Svrchu je potřete zbylým vajíčkem a navrch nasypte nahrubo nasekané ořechy, lehce je přimáčkněte.
-
Pečte asi 15–18 minut dozlatova. Poté roládky nechte na plechu chvíli vychladnout, aby se zpevnily.
Štrúdl šneci z listového těsta s jablečnou náplní se skořicí 2
Zdroj: Klára Michalová
Štrúdl šneci z listového těsta s jablečnou náplní se skořicí 2
Zdroj:
Klára Michalová