Suroviny
- jablka 1 kg
- cukr krystal 8 lžic
- hřebíček 3 ks
- vanilkový pudink v prášku 2 balíčky
- voda (studená) 400 ml
- piškoty (dětské) 1 balíček
- citronová šťáva 2 lžičky
- smetana ke šlehání (k podávání) 200 ml
Připravte nepečený jablečný dort s pudinem a piškoty podle návodného videoreceptu
Postup přípravy:
- Jablka nakrájejte, oloupejte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na malé kostičky, zalijte 200 ml vody, oslaďte, přidejte hřebíček, citronovou šťávu a přiveďte k varu.
- Vařte asi 7 minut, dokud nejsou jablka měkká. Vyjměte hřebíček a pak jablka párkrát promačkejte šťouchadlem na brambory.
- Pudink rozmíchejte ve 400 ml studené vody a vlijte k jablkům. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 2 minuty.
- Dortovou formu vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte asi 1/3 jablečné směsi a stejným způsobem vytvořte další vrstvy.
- Nechte ztuhnout, vychladit, opatrně vyklopte a podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou.
Vyzkoušejte jednoduchý nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
Inspirujte se dalšími recepty na jablečné moučníky a dezerty
Jablka jsou nejoblíbenější ovoce, které má v českých zemích dlouhou tradici. Jsou zásobárnou zdraví, ale také chuti, a také velmi univerzální surovinou v kuchyni, kterou lze použít do sladkých i slaných pokrmů, chutnají skvěle syrová, ale i tepelně upravená. A absolutní hvězdou se stávají v klasických i netradičních sladkých moučnících.
Tarte Tatin | Šťavnatý jablečný koláč s vanilkou | Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami | Jablečná přesnídávka | Hraběnčiny řezy s jablky a vlašskými ořechy | Žemlovka s jablky, tvarohem a sněhem