zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Palačinky s jablky 2
Palačinky s jablky 2

Palačinky s jablky

Hodnoceno: 2x
Tyto palačinky si dejte s ovocem nebo nějakou dobrou marmeládou. Třeba taková meruňková je na palačinky úplně skvělá!
do 1 hodiny
15 ks porcí

reklama

Postup

  1. Do velké mísy nalijte mléko, za stálého míchání přisypávejte oba druhy mouky, přidejte sůl, cukr, vejce (důkladně rozmíchejte) a nakonec přidejte vodu.
  2. Těsto nechte odpočinout 5 minut. Během této doby může lehce zhoustnout. Pokud se vám bude zdát hodně husté, můžete přidat trošičku vody nebo mléka.
  3. Připravte si dvě pánve. Na každou dejte kousek másla ghí, případně trochu řepkového oleje, a nechte rozehřát. Poté tuk rozetřete po pánvičkách a můžete smažit.
  4. Během smažení rozetřete po pánvi olej či máslo ještě několikrát (vždy v opravdu malém množství) podle potřeby. Hotové palačinky skládejte na talíř jednu na druhou.
  5. Před podáváním si připravte náplň (touto dávkou naplníte 4 palačinky).
  6. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. V míse je zakápněte citronovou šťávou, přidejte cukr, skořici a vše společně promíchejte.
  7. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte jablka a přihoďte dva hřebíčky. Jablka takto nechte chviličku „dusit“. Záleží na druhu jablek, kolik v sobě mají šťávy a jak moc jsou tvrdá (musíte dát pozor, abyste z nich neměli kaši).
  8. Těm mým stačily 3 minuty a byla hotová. Odstraňte hřebíčky a vmíchejte do jablek opražené vlašské ořechy. Palačinky naplňte, zaviňte a zaprašte moučkovým cukrem. Výborné jsou i s jakoukoli marmeládou.

 

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

reklama

Související témata: Sladké