redakce Prima FRESH

Nadýchané lívanečky s jablky

Moje hodnocení
21x

Variace na téma jablka v županu vyvolává vzpomínky na dětství a je tak jemná a elegantní, že by mohla mít i francouzský rodokmen. Tenhle starosvětský dezert je prostě neodolatelný, a snazší, než by se zdálo.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mouku prosejte do mísy, uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přidejte několik lžic mléka a nechte chvíli stát, aby se droždí aktivovalo.
  2. Zbylé mléko promíchejte s vejci, máslem a solí. Vlijte k mouce a promíchejte, až vznikne hustší těstíčko. Nechte ho hodinu kynout.
  3. K těstu přidejte jablka. Na rozehřátém oleji v pánvi smažte malé lívanečky, těsto na pánev lijte pomocí lžíce. Až začnou hnědnout okraje a okolo se vytvoří bublinky, lívaneček obraťte a osmažte i z druhé strany dozlatova.
  4. Nechte odsát přebytečný tuk na vrstvě kuchyňského papíru nebo ubrousků a pak podávejte, případně poprášené moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Lívanečky jsou dobré také zakápnuté ovocným sirupem, to mají rády děti. Dospělí možná víc ocení sladkou nahořklost javorového sirupu.

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů