zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Luxusní žemlovka alias zemlbába s jablky, tvarohem a sněhem
Autor: Slepičárna blog Luxusní žemlovka alias zemlbába s jablky, tvarohem a sněhem

Luxusní žemlovka alias zemlbába s jablky, tvarohem a sněhem

Hodnoceno: 62x
Také ji zbožňujete! Žemlovka, zemlbába, prostě sladká tečka za nedělním obědem jako dělaná. Hezky s jablky, tvarohem a nadýchaným sněhem.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Jablka zbavte jádřince a nakrájejte na menší kousky. V míse je smíchejte s cukrem a skořicí. Oddělte žloutky a bílky.
  2. Tvaroh utřete se 2 žloutky, přidejte rozpuštěné, ale ne horké máslo, moučkový a 1 vanilkový cukr. Promíchejte.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem. 
  4. Ve větší míse vyšlehejte mléko se zbylými 2 žloutky, třtinovým a vanilkovým cukrem. Starší pečivo nakrájejte na plátky a postupně namáčejte a dávejte těsně k sobě na dno formy.
  5. Navrch rozložte jablka s cukrem a skořicí a pomažte to polovinou utřeného tvarohu. Ukončete to opět namočeným pečivem a zbývajícím množství tvarohu, zalijte zbývajícím mlékem z misky. 
  6. Žemlovku pečte dozlatova asi 40 až 45 minut, pak ji potřete vyšlehaným bílkem s troškou moučkového cukru a nechte ještě 5 minut péct, dokud sníh nezezlátne. Nakrájejte a podávejte.

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!