Jablkový koláč s pekany a slaným karamelem
Zdroj: Kitchen Story
Jablkový koláč s pekany a slaným karamelem
Zdroj:
Kitchen Story
Máte doma zásoby podzimních jablek a přemýšlíte, co s nimi? Dobře známé recepty už jste vyzkoušeli, všechny dobroty napečeny? Pak je na čase zkusit jablkový koláč s pekany a slaným karamelem, který pro vás máme právě dnes. Takové kombinaci jen těžko odolat.
Postup přípravy
-
Nejdříve připravte těsto. Na vál prosejte mouku, přidejte mleté pekanové ořechy, cukr, špetku soli, na menší kousky nakrájené máslo a mléko. Vypracujte kompaktní těsto.
-
To pak zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na hodinu odležet do lednice.
-
Do pánve vsypte cukr a na mírném plameni nechte cukr zcela rozpustit. V této fázi nemíchejte.
-
Karamel odstavte z plotny, postupně pomocí metly vmíchejte smetanu a pak i na kostičky nakrájené máslo a sůl.
-
Troubu předehřejte na 180 °C.
-
Jablka zbavte slupky a jádřince. Nakrájejte na tenké plátky a vložte do mísy. Přidejte citronovou šťávu, cukr, koření a kukuřičný škrob. Důkladně promíchejte.
-
Formu vyložte pečicím papírem a okraje vymažte máslem.
-
Na pomoučeném vále vyválejte těsto o tloušťce cca 0,5 cm. Plát těsta vložte do formy, přitlačte okraje a přebytek těsta odřízněte pomocí nože. Těsto na dně formy promíchejte na pár místech vidličkou.
-
Celou formu s připraveným těstem vyložte nakrájenými jablky, zasypte pekanovými ořechy a nakonec zalijte slaným karamelem.
-
Vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut.
Jablkový koláč s pekany a slaným karamelem 2
Zdroj: Kitchen Story
Jablkový koláč s pekany a slaným karamelem 2
Zdroj:
Kitchen Story