Akademie kvality

Jablečný štrúdl s domácím vanilkovým pudinkem

Moje hodnocení
3x

Jaký jiný dezert vás napadne jako první, když se podíváte na jablka? Domácí štrúdl nám často připravovaly naše babičky a maminky. Pokrm, který vždy naprosto úžasně provoněl celý domov a nikdy dlouho nevydržel. Když k němu přidáme domácí vanilkový pudink, rázem vytvoříme nezapomenutelný pokrm, po kterém se budou oblizovat všichni členové rodiny.

4 porce
90 minut
česká

Vanilkový pudink

Postup přípravy

  1. Jablka omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. K jablkům přidejte skořici, sultánky, nasekané ořechy, cukr a vše důkladně promíchejte. Přebytečnou šťávu z jablek vymačkejte.
  2. Jablka navršte na vyválený tenký plát z listového těsta a poté jablka zaviňte. Štolu potřete rozšlehaným vejcem, těsto propíchejte vidličkou a pečte v troubě na vymazaném plechu nebo pečicím papíru na 180 °C přibližně 20 minut dozlatova.
  3. Do 300 ml mléka přidejte vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku a dejte vařit na mírný plamen. Zbylé mléko smíchejte se žloutky, škrobem, cukrem a vše vyšlehejte. Směs přelijte do horkého mléka a za stálého míchání vařte alespoň 5 minut do zhoustnutí.
PRIMA TIP: Zbylé tenké plátky jablek nevyhazujte. Jednoduše obalte ve směsi cukru a skořice. Obalená jablka dejte na plech a pečte zhruba 2–3 hodiny na 90 stupňů. Výsledkem jsou sladké jablečné lupínky.

Vyzkoušejte i další recepty na záviny a štrúdly

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty