Suroviny
- jablečný mošt 1,2 litru
- celá skořice 4 svitky
- badyán 1 hvězdička
- med 100 ml
- pomeranč (v bio kvalitě) 1 ks
Postup přípravy
Jablečný mošt zahřejte, ale nevařte. Pomeranč důkladně umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte všechny ingredience a nechte na mírném plameni dalších cca 5 minut zahřívat. Mošt přelijte přes sítko a podávejte.
PRIMA TIP: Pokud vám doma zbylo několik starších jablek a nevíte, co s nimi, můžete je odšťavnit a přidat do jablečného moštu.
Horký jablečný mošt se skořicí a pomerančem Zdroj: Akademie kvality
Suroviny, pro které si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina. Další informace o kvalitních českých potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.