Akademie kvality

Horký jablečný mošt se skořicí a pomerančem

Moje hodnocení
4x

Jaký druh ovoce je pro nás naprosto nejtypičtější, pokud se řekne podzim? Zcela jistě odpovíte: Jablko. Tak proč si z něj nepřipravit horký nápoj, který během sychravých a chladných dnů báječně zahřeje?

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

Jablečný mošt zahřejte, ale nevařte. Pomeranč důkladně umyjte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte všechny ingredience a nechte na mírném plameni dalších cca 5 minut zahřívat. Mošt přelijte přes sítko a podávejte.

PRIMA TIP: Pokud vám doma zbylo několik starších jablek a nevíte, co s nimi, můžete je odšťavnit a přidat do jablečného moštu.

Suroviny, pro které si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina. Další informace o kvalitních českých potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty