Akademie kvality

Bleskové rohlíčky z listového těsta s jablky a ořechy

Moje hodnocení
2x

Většina malých školáků neodolá sladkostem, ale i sladké svačiny se dají připravit kvalitně, aby v sobě obsahovaly důležité živiny. Sladké neznamená vždy nutně nezdravé. Nicméně se doporučuje sladké konzumovat v dopoledních hodinách, kdy je ideální čas pro tělo získat pořádnou dávku energie, aby bylo připraveno na všechny výzvy. Jako sladkou možnost nabízíme perfektní kombinaci sezonních jablek a ořechů v listových rohlíčcích. Jablka jsou nositelem vitamínů a ořechy jsou nutričně vydatné a jsou navíc skvělou potravou pro mozek i nervovou soustavu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte, nakrájejte je na tenké měsíčky a zbavte jádřinců.
  2. Listové těsto rozválejte na tenký obdélník a z něj vykrojte trojúhelníčky. Trojúhelníčky potřete rozšlehaným vejcem.
  3. Každý trojúhelníček posypte nasekanými ořechy a cukrem. Na jeden konec trojúhelníčku položte měsíčky jablka. Trojúhelníčky zabalte do tvaru rohlíčků.
  4. Rohlíčky přendejte na vymazaný plech. Troubu předehřejte na 180 °C a rohlíčky pečte cca 25 minut, dokud nebudou zlatavé.
PRIMA TIP: K rohlíčkům doplňte zvlášť sladké ovoce a ořechy k mlsání během celého dne. A pokud budete chtít rohlíčky ozvláštnit, vyzkoušejte k náplni hrušky, švestky či jiné podzimní plody. Klíčové je vybírat kvalitní suroviny, poznáte je například podle log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Vyzkoušejte i chuťovky z listového těsta podle Karolíny Kamberské

Inspirujte se i dalšími recepty na plněné rohlíčky, sladké i slané

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty