Suroviny
- jablka (velká) 4 ks
- listové těsto 400 g
- vejce 2 ks
- vlašské ořechy 50 g
- třtinový cukr 20 g
Postup přípravy
- Jablka oloupejte, nakrájejte je na tenké měsíčky a zbavte jádřinců.
- Listové těsto rozválejte na tenký obdélník a z něj vykrojte trojúhelníčky. Trojúhelníčky potřete rozšlehaným vejcem.
- Každý trojúhelníček posypte nasekanými ořechy a cukrem. Na jeden konec trojúhelníčku položte měsíčky jablka. Trojúhelníčky zabalte do tvaru rohlíčků.
- Rohlíčky přendejte na vymazaný plech. Troubu předehřejte na 180 °C a rohlíčky pečte cca 25 minut, dokud nebudou zlatavé.
PRIMA TIP: K rohlíčkům doplňte zvlášť sladké ovoce a ořechy k mlsání během celého dne. A pokud budete chtít rohlíčky ozvláštnit, vyzkoušejte k náplni hrušky, švestky či jiné podzimní plody. Klíčové je vybírat kvalitní suroviny, poznáte je například podle log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO.
Vyzkoušejte i chuťovky z listového těsta podle Karolíny Kamberské
Inspirujte se i dalšími recepty na plněné rohlíčky, sladké i slané