zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Šneci s jablky
Autor: Pěkně vypečený blog Šneci s jablky

Šneci s jablky

Hodnoceno: 1x
Milujete jablka se skořicí? Pak jsou pro vás šneci s jablky to pravé! My bychom je mohli jíst skoro pořád! ;)
do 2 hodin

Článek

Honzovy makové a tvarohové buchty Foto:

22 nápadů na moučníky z kynutého těsta

Kynuté těsto je pro mnoho kuchařek strašák, ale jakmile ho jednou pokoříte, zjistíte, že práce s ním není nic extra složitého. A výsledkem je nadýchané vláčné těsto, do...

reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte kvásek: Do misky rozdrobte droždí, přidejte vlažné mléko a cukr. Vše společně promíchejte, dejte na teplé místo, přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek (trvá to přibližně 10–15 minut).
  2. Ve druhé míse (od robota) prosejte mouku, přidejte hotový kvásek, oba druhy cukru, žloutek, sůl, máslo, kůru z citronu a mléko. Robota nechte uhnětat hladké těsto, které se nelepí.
  3. Těsto poté zaprašte trochou hladké mouky, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout. Trvat to bude přibližně hodinu.
  4. Než těsto nakyne, očistěte jablka, která nastrouhejte na hrubém struhadle a krátce poduste na másle.
  5. Povolené máslo smíchejte s cukrem a skořicí. Formu vymažte máslem a horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. Rozehřejte si máslo na promazávání.
  6. Jakmile těsto nakyne, rozválejte ho na moukou posypané ploše a potřete připravenou směsí z másla, skořice a cukru. Na tuto směs rozprostřete jablka a těsto zaviňte.
  7. Rozkrájejte ho na stejná asi 2 cm široká kolečka, která vkládejte do formy. Části mezi jednotlivými kolečky promazávejte rozpuštěným máslem.
  8. Kolečky naplněnou formu pak pomažte žloutkem smíchaným s mlékem. Pečte 25–30 minut.

Šneci s jablky 2 Foto: Šneci s jablky; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

reklama