Těsto a drobenka
- ovesné vločky (bio ) 250 g
- přepuštěné máslo (nebo 140 g čerstvého másla pokojové teploty + na vymazání) 80 g
- panela (sušená třtinová šťáva) 4 lžíce
- sůl špetka
Náplň
- tvaroh (bio ) 500 g
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- vanilka špetka
- citronová kůra (čerstvá,bio ) 1 lžíce (nebo 1 lžička sušené)
- panela (nebo rapadura) 2 lžíce
- žloutek 3 ks
- jablka (sladká ) 4 ks
- mletá skořice 2 lžičky
- vanilkový cukr (bio ) 1 sáček
Postup přípravy
- PŘÍPRAVA TĚSTA A DROBENKY: Ovesné vločky nasypte do mixéru a rozmixujte na hladkou mouku. Mouku přesypte do mísy a přidejte přepuštěné máslo nebo máslo, 4 lžíce panely a špetku soli. Zpracujte těsto a nechte přes noc uležet v ledničce.
- PŘÍPRAVA DORTU: Těsto vyndejte z ledničky a nechte povolit. Z těsta oddělte přibližně 50 g na drobenku.
- Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Těstem vyložte celé dno koláčové formy.
- Tvaroh rozšlehejte s trochou vody. Přidejte citronovou šťávu, vanilku a citronovou kůru. Přidejte 2 lžíce panely a 3 žloutky. Tvaroh vyšlehejte vidličkou na hustý krém a rozetřete na těsto ve formě.
- Jablka nastrouhejte nahrubo a zakápněte citronovou šťávou.
- Nastrouhaná jablka rovnoměrně rozložte na tvarohový krém a posypte drobenkou. Posypte skořicí a vanilkovým cukrem.
- Cheesecake vložte do předehřáté trouby a pečte při 170 °C 45 minut.
Jablkový cheesecake z ovesných vloček Zdroj: Petra Novotná / Dej tělu šanci