návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jablkový cheesecake z ovesných vloček

1 dort porce
do 1,5 hodiny
Jablkový cheesecake z ovesných vloček
Autor: Petra Novotná / Dej tělu šanci Jablkový cheesecake z ovesných vloček
Fantasticky dobrý a díky tvarohu i velmi sytý. Tenhle dort je výborný na mlsání i jako super vyvážená svačina pro děti.
Reklama
Reklama

Postup

  1. PŘÍPRAVA TĚSTA A DROBENKY: Ovesné vločky nasypte do mixéru a rozmixujte na hladkou mouku. Mouku přesypte do mísy a přidejte přepuštěné máslo nebo máslo, 4 lžíce panely a špetku soli. Zpracujte těsto a nechte přes noc uležet v ledničce.
  2. PŘÍPRAVA DORTU: Těsto vyndejte z ledničky a nechte povolit. Z těsta oddělte přibližně 50 g na drobenku.
  3. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Těstem vyložte celé dno koláčové formy.
  4. Tvaroh rozšlehejte s trochou vody. Přidejte citronovou šťávu, vanilku a citronovou kůru. Přidejte 2 lžíce panely a 3 žloutky. Tvaroh vyšlehejte vidličkou na hustý krém a rozetřete na těsto ve formě.
  5. Jablka nastrouhejte nahrubo a zakápněte citronovou šťávou.
  6. Nastrouhaná jablka rovnoměrně rozložte na tvarohový krém a posypte drobenkou. Posypte skořicí a vanilkovým cukrem.
  7. Cheesecake vložte do předehřáté trouby a pečte při 170 °C 45 minut.
Reklama
Jablkový cheesecake z ovesných vloček
Autor: Petra Novotná / Dej tělu šanci Jablkový cheesecake z ovesných vloček

Dej tělu šanci
Ivana Stenzlová

Autorka – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční  období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.

Vydává nakladatelství Smart Press.

Související témata: jablečný koláč , cheesecake , tvaroh , Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama