Ivana Stenzlová

Jablkový cheesecake z ovesných vloček

Moje hodnocení
2x

Fantasticky dobrý a díky tvarohu i velmi sytý. Tenhle dort je výborný na mlsání i jako super vyvážená svačina pro děti.

1 porce
90 minut

Těsto a drobenka

  • bio ovesné vločky 250 g
  • 80 g přepuštěného másla nebo 140 g čerstvého másla pokojové teploty + na vymazání
  • panela (sušená třtinová šťáva) 4 lžíce
  • špetka soli

Náplň

  • bio tvaroh 500 g
  • šťáva z 1/2 citronu
  • špetka vanilky
  • čerstvá bio citronová kůra 1 lžíce (nebo 1 lžička sušené)
  • panela nebo rapadura 2 lžíce
  • žloutky 3 ks
  • sladká jablka 4 ks
  • mletá skořice 2 lžičky
  • bio vanikový cukr 1 sáček

Postup přípravy

  1. PŘÍPRAVA TĚSTA A DROBENKY: Ovesné vločky nasypte do mixéru a rozmixujte na hladkou mouku. Mouku přesypte do mísy a přidejte přepuštěné máslo nebo máslo, 4 lžíce panely a špetku soli. Zpracujte těsto a nechte přes noc uležet v ledničce.
  2. PŘÍPRAVA DORTU: Těsto vyndejte z ledničky a nechte povolit. Z těsta oddělte přibližně 50 g na drobenku.
  3. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Těstem vyložte celé dno koláčové formy.
  4. Tvaroh rozšlehejte s trochou vody. Přidejte citronovou šťávu, vanilku a citronovou kůru. Přidejte 2 lžíce panely a 3 žloutky. Tvaroh vyšlehejte vidličkou na hustý krém a rozetřete na těsto ve formě.
  5. Jablka nastrouhejte nahrubo a zakápněte citronovou šťávou.
  6. Nastrouhaná jablka rovnoměrně rozložte na tvarohový krém a posypte drobenkou. Posypte skořicí a vanilkovým cukrem.
  7. Cheesecake vložte do předehřáté trouby a pečte při 170 °C 45 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ivana Stenzlová

Smart Press Ivana Stenzlová

Autorka – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční  období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.

Vydává nakladatelství Smart Press.


Přečtěte si také

Recepty