Jablkový cheesecake z ovesných vloček
Zdroj: Petra Novotná / Dej tělu šanci
Jablkový cheesecake z ovesných vloček
Zdroj:
Petra Novotná / Dej tělu šanci
Postup přípravy
-
PŘÍPRAVA TĚSTA A DROBENKY: Ovesné vločky nasypte do mixéru a rozmixujte na hladkou mouku. Mouku přesypte do mísy a přidejte přepuštěné máslo nebo máslo, 4 lžíce panely a špetku soli. Zpracujte těsto a nechte přes noc uležet v ledničce.
-
PŘÍPRAVA DORTU: Těsto vyndejte z ledničky a nechte povolit. Z těsta oddělte přibližně 50 g na drobenku.
-
Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Těstem vyložte celé dno koláčové formy.
-
Tvaroh rozšlehejte s trochou vody. Přidejte citronovou šťávu, vanilku a citronovou kůru. Přidejte 2 lžíce panely a 3 žloutky. Tvaroh vyšlehejte vidličkou na hustý krém a rozetřete na těsto ve formě.
-
Jablka nastrouhejte nahrubo a zakápněte citronovou šťávou.
-
Nastrouhaná jablka rovnoměrně rozložte na tvarohový krém a posypte drobenkou. Posypte skořicí a vanilkovým cukrem.
-
Cheesecake vložte do předehřáté trouby a pečte při 170 °C 45 minut.
Jablkový cheesecake z ovesných vloček
Zdroj: Petra Novotná / Dej tělu šanci
Jablkový cheesecake z ovesných vloček
Zdroj:
Petra Novotná / Dej tělu šanci