reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Křehký jablkový koláč
Autor: Marek Kučera Křehký jablkový koláč

Křehký jablkový koláč

Hodnoceno: 0x
Je až francouzsky jemný a pikantní s tím máslovým těstem a šťavnatou náplní.
do 1,5 hodiny
10–12 porcí

Článek

Francouzský jablečný koláč  Foto:

Voňavé a lahodné jablečné koláče, to pravé k odpolednímu mlsání

Variant pro jablečný koláč je nespočet. Můžete ho zkombinovat s jiným ovocem, přidat skořici či jiné koření, ani trochou ořechů nepohrdne. S jablečnými plátky se dají...

reklama

Suroviny (10–12 porcí)

Postup

  1. V míse zpracujte polovinu másla (zbylé dejte do ledničky), 175 g cukru, 400 g mouky, prášek do pečiva, vejce, citronovou šťávu a kůru do hladkého těsta. Plech vyložte papírem na pečení a troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Těsto rozetřete na plech. Jablka oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jaderník a jablka nakrájejte na tenké plátky. Pokryjte jimi těsto, posypte rozinkami. Zavařeninu trochu ohřejte a potřete jí jablka.
  3. Zbylé studené máslo nakrájejte na kousky. Spolu se zbylou moukou, cukrem a vanilkovým cukrem zpracujte na drobenku a posypte jí koláč. Vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut, až se těsto propeče a drobenka zezlátne.

Křehký jablkový koláč  Foto: Křehký jablkový koláč; foto: Marek Kučera

reklama