Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Křehký jablkový koláč

10–12 porcí
do 1,5 hodiny
Křehký jablkový koláč
Křehký jablkový koláč Autor: Marek Kučera
Je až francouzsky jemný a pikantní s tím máslovým těstem a šťavnatou náplní.
Reklama

Článek

Francouzský jablečný koláč  Foto:

Voňavé a lahodné jablečné koláče, to pravé k odpolednímu mlsání

Variant pro jablečný koláč je nespočet. Můžete ho zkombinovat s jiným ovocem, přidat skořici či jiné koření, ani trochou ořechů nepohrdne. S jablečnými plátky se dají...

Suroviny (10–12 porcí)

Reklama

Postup

  1. V míse zpracujte polovinu másla (zbylé dejte do ledničky), 175 g cukru, 400 g mouky, prášek do pečiva, vejce, citronovou šťávu a kůru do hladkého těsta. Plech vyložte papírem na pečení a troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Těsto rozetřete na plech. Jablka oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jaderník a jablka nakrájejte na tenké plátky. Pokryjte jimi těsto, posypte rozinkami. Zavařeninu trochu ohřejte a potřete jí jablka.
  3. Zbylé studené máslo nakrájejte na kousky. Spolu se zbylou moukou, cukrem a vanilkovým cukrem zpracujte na drobenku a posypte jí koláč. Vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut, až se těsto propeče a drobenka zezlátne.
Reklama

Křehký jablkový koláč  Foto: Křehký jablkový koláč; foto: Marek Kučera

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama