Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jablečný štrúdl ze špaldové mouky

1 ks porce
do 1 hodiny
Jablečný štrůdl ze špaldové mouky
Jablečný štrůdl ze špaldové mouky Autor: archiv Babiččina volba
Štrúdl patří mezi oblíbené moučníky a připravuje se z různých těst i z různého ovoce. Zkuste tentokrát tu nejtradičnější náplň z jablek a skořice zabalit do zdravějšího těsta ze špaldové mouky.
Reklama

Článek

Francouzský jablečný koláč  Foto:

Voňavé a lahodné jablečné koláče, to pravé k odpolednímu mlsání

Variant pro jablečný koláč je nespočet. Můžete ho zkombinovat s jiným ovocem, přidat skořici či jiné koření, ani trochou ořechů nepohrdne. S jablečnými plátky se dají...

Suroviny (1 ks porce)

Reklama

Postup

  1. Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké pružné těsto. Těsto nechte chvíli odležet v chladu a zatím nahrubo nastrouhejte jablka.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm strouhanku s cukrem a skořicí. Pokud budete přidávat ořechy, nasekejte je a také je přidejte na pánev.
  3. Z těsta vyválejte velkou, co nejtenčí placku obdélníkového tvaru. Na těsto rovnoměrně rozprostřete strouhanku a na ni navrstvěte lehce vyždímaná jablka. Pokud přidáváte rozinky, rovnoměrně je rozložte na jablka. Z levé i pravé strany zahněte těsto směrem dovnitř přes náplň a poté odspoda nahoru zarolujte.
  4. Přeneste štrúdl na plech, potřete ho rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 30 minut.
Reklama

Jablečný štrůdl ze špaldové mouky  Foto: Jablečný štrúdl ze špaldové mouky; foto: archiv Babiččina volba

Recept

Kapucínský štrúdl  Foto:

Kapucínský štrúdl

Štrúdl je ikonou české cukrařiny. Kapucínský skrývá v kynutém těstě hruškovo-meruňkovou náplň s ořechy a brusinkami a o tom, že nejlépe chutná ještě vlahý, vás nemusíme...

Recept

Ořechový štrúdl se sušenými brusinkami Foto:

Ořechový štrúdl se sušenými brusinkami

Oblíbený štrúdl nemusí být jen z jablek se skořicí. Zkuste variaci s hruškami, ořechy a brusinkami. Tento závin vás překvapí skvělou chutí a zajímavou strukturou.

Recept

Mamčin pivní štrůdl Foto:

Mamčin pivní štrúdl

Z těsta můžete připravit dva delší nebo 3–4 kratší záviny, podle toho, máte-li rádi koncové patky. Podávejte navíc s karamelovou omáčkou nebo šodó, zmrzlinou, šlehačkou...

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama