Máte rádi víno nejen ve skleničce, ale i v jídle? Pak je tento článek přesně pro vás. Kvalitní víno totiž dodá pokrmu unikátní chuť a aroma, na které si velmi snadno zvyknete a budete chtít zopakovat.
Chutné vaření s vínem: recepty na drůbež, mořské plody i bezmasé pokrmy
Drůbež na víně
Jakmile se něco vaří na víně, každému se pravděpodobně vybaví kohout na víně! Jen u něj to ale skončit nemusí, kromě této známé delikatesy si můžete uvařit i kuřecí maso nebo třeba krůtu. A kdo má rád, může ochutnat na víně i drůbeží játra.
Mušle a ryby na víně
Ano, i mušle si s vínem perfektně rozumí. Především dobře známé slávky, které můžete povařit s pikantní uzeninou a bylinkami, případně v dobře známé rajčatové omáčce. Kromě mušlí si na víně můžete připravit třeba i pstruha, u kterého nesmí chybět bylinky.
Nebo si pusťte videorecept:
Hovězí, vepřové a další maso
Abychom nezůstali jen u kuřecího, máme pro vás kromě této klasiky také výběr hovězího, vepřového, dále zvěřinu nebo mladé maso. Kromě typického hovězího po burgundsku můžete rodinu překvapit kančím na víně se švestkami, zkusit burger na víně nebo ragú.
Pusťte si videorecept na hamburger:
Bezmasá jídla na víně
A kdo masu úplně neholduje, případně se ho snaží omezit, může na talíř servírovat houby na víně, zeleninu nebo třeba slaný koláč. Věříme, že takové lahůdky si jistě oblíbíte.
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima