reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Lišky na víně se smetanou a křupavou bagetkou
Autor: Slepičárna blog Lišky na víně se smetanou a křupavou bagetkou

Lišky na víně se smetanou a křupavou bagetkou

Hodnoceno: 3x
Inspirace italskou bruschettou je v tomto receptu znát. Topinka je zasypaná skvělými liškami na smetaně a ovoněná čerstvou bylinkou. Perfektní předkrm a ve větším množstvím i menší hlavní chod. Tak zkuste!
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte olivový olej.
  3. Orestujte šalotku, přidejte česnek, zasypte kmínem a restujte dozlatova. Poté přidejte lišky a restujte.
  4. Postupně podlévejte vínem (nebo vývarem) a při střední teplotě duste doměkka asi 20 minut. 
  5. Teprve poté přidejte tymián, kůru a trošku šťávy z citronu, dochuťte solí a pepřem.
  6. Nakonec zjemněte smetanou, krátce ještě povařte, ať se chutě spojí a podávejte na topince z bagetky ozdobené čerstvými lístky tymiánu.
Lišky na víně se smetanou a křupavou bagetkou
Autor: Slepičárna blog Lišky na víně se smetanou a křupavou bagetkou

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

reklama

reklama