Suroviny
- šalotka 2 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej
- celý kmín 1 lžička
- lišky 2 velké hrsti
- bílé víno (suché nebo zeleninový vývar) 150 ml
- tymián (čerstvý )
- citron (bio )
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 4 lžíce
- bageta (čerstvá )
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte olivový olej.
- Orestujte šalotku, přidejte česnek, zasypte kmínem a restujte dozlatova. Poté přidejte lišky a restujte.
- Postupně podlévejte vínem (nebo vývarem) a při střední teplotě duste doměkka asi 20 minut.
- Teprve poté přidejte tymián, kůru a trošku šťávy z citronu, dochuťte solí a pepřem.
- Nakonec zjemněte smetanou, krátce ještě povařte, ať se chutě spojí a podávejte na topince z bagetky ozdobené čerstvými lístky tymiánu.
Lišky na víně se smetanou a křupavou bagetkou 1 Zdroj: Slepičárna blog