Lišky na víně se smetanou a křupavou bagetkou

Moje hodnocení
4x

Inspirace italskou bruschettou je v tomto receptu znát. Topinka je zasypaná skvělými liškami na smetaně a ovoněná čerstvou bylinkou. Perfektní předkrm a ve větším množstvím i menší hlavní chod. Tak zkuste!

2 porce
30 minut

Suroviny

  • šalotka 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • extra virgin olivový olej (olivový olej)
  • celý kmín 1 lžička
  • lišky 2 velké hrsti
  • suché bílé víno (nebo zeleninový vývar) 150 ml
  • tymián (čerstvý tymián)
  • bio citron
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • smetany ke šlehání (33 % tuku) 4 lžíce
  • čerstvá bagetka

Postup přípravy

  1. Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte olivový olej.
  3. Orestujte šalotku, přidejte česnek, zasypte kmínem a restujte dozlatova. Poté přidejte lišky a restujte.
  4. Postupně podlévejte vínem (nebo vývarem) a při střední teplotě duste doměkka asi 20 minut.
  5. Teprve poté přidejte tymián, kůru a trošku šťávy z citronu, dochuťte solí a pepřem.
  6. Nakonec zjemněte smetanou, krátce ještě povařte, ať se chutě spojí a podávejte na topince z bagetky ozdobené čerstvými lístky tymiánu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna blog


Přečtěte si také

Recepty