Najděte si recept
Na co máte chuť?

Lišky na víně se smetanou a křupavou bagetkou
Inspirace italskou bruschettou je v tomto receptu znát. Topinka je zasypaná skvělými liškami na smetaně a ovoněná čerstvou bylinkou. Perfektní předkrm a ve větším množstvím i menší hlavní chod. Tak zkuste!
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- šalotka 2 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej
- celý kmín 1 lžička
- lišky 2 velké hrsti
- suché bílé víno (nebo zeleninový vývar) 150 ml
- čerstvý tymián
- bio citron
- sůl a čerstvě namletý pepř
- smetany ke šlehání (33 % tuku) 4 lžíce
- čerstvá bagetka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte olivový olej.
- Orestujte šalotku, přidejte česnek, zasypte kmínem a restujte dozlatova. Poté přidejte lišky a restujte.
- Postupně podlévejte vínem (nebo vývarem) a při střední teplotě duste doměkka asi 20 minut.
- Teprve poté přidejte tymián, kůru a trošku šťávy z citronu, dochuťte solí a pepřem.
- Nakonec zjemněte smetanou, krátce ještě povařte, ať se chutě spojí a podávejte na topince z bagetky ozdobené čerstvými lístky tymiánu.
Slepičárna
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.
Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!