Kuře cacciatore na víně a rajčatech
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Kuře cacciatore na víně a rajčatech
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně
Tento dušený pokrm, jehož kořeny jsou v severní Itálii, se připravuje alla cacciatora neboli „po myslivecku“. Naleznete jej v nesčetných podobách, které se liší v závislosti na daném regionu – kuře se dusí na rajčatech, víně nebo obojím zároveň společně s aromatickými bylinkami a zeleninou. V naší verzi jsou rajčata doplněna olivami a kapary, kteréžto ingredience dávají dohromady vzniknout výtečné pikantní omáčce.
Postup přípravy
-
Ve velké hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém plameni olej. Kuře osolte a opepřete a obalte je v mouce. Postupně všechny kousky kuřete opékejte 10–12 minut dohněda, načež je přendejte na talíř.
-
Do pánve nyní přidejte rozmarýn, česnek, bobkový list, mrkev, kapii a cibuli a restujte 6–8 minut dozlatova. Přilijte víno a za stálého míchání vařte cca 3 minuty, dokud tekutiny neubude na polovinu původního množství, během čehož připeklé kousky ze dna pánve seškrabujte.
-
Kuře vraťte zpátky do pánve, přidejte rajčata a zvolna přiveďte k varu. Duste zakryté cca 30 minut, dokud není kuře měkké. Poté pokličku sejměte a přimíchejte olivy, kapary a petržel. Hotový pokrm přendejte do servírovací mísy a přelijte omáčkou.
Kuře cacciatore na víně a rajčatech
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Kuře cacciatore na víně a rajčatech
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně