Suroviny
- řepkový olej 1/4 šálku
- celé kuře (rozporcované na 8 dílů) 1 ks (1,4–1,8 kg)
- hladká mouka 1/2 šálku
- rozmarýn (čerstvý, nadrobno nasekaný) 1 lžička
- česnek (nadrobno nasekaný) 2 stroužky
- bobkový list 1 ks
- mrkev (nakrájená na 0,5cm kousky) 1 ks
- kapie (červená,nakrájená na tenké proužky) 1 ks
- cibule (menší,nakrájená na kolečka) 1 ks
- bílé víno 2/3 šálku
- loupaná rajčata (celá, rozmačkaná) 800 g (2 plechovky)
- černé olivy (vypeckované a lehce rozmáčkané) 1/2 šálku
- kapary (okapané) 1/4 šálku
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Ve velké hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém plameni olej. Kuře osolte a opepřete a obalte je v mouce. Postupně všechny kousky kuřete opékejte 10–12 minut dohněda, načež je přendejte na talíř.
- Do pánve nyní přidejte rozmarýn, česnek, bobkový list, mrkev, kapii a cibuli a restujte 6–8 minut dozlatova. Přilijte víno a za stálého míchání vařte cca 3 minuty, dokud tekutiny neubude na polovinu původního množství, během čehož připeklé kousky ze dna pánve seškrabujte.
- Kuře vraťte zpátky do pánve, přidejte rajčata a zvolna přiveďte k varu. Duste zakryté cca 30 minut, dokud není kuře měkké. Poté pokličku sejměte a přimíchejte olivy, kapary a petržel. Hotový pokrm přendejte do servírovací mísy a přelijte omáčkou.
Kuře cacciatore na víně a rajčatech Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně