reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuře cacciatore na víně a rajčatech
Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně Kuře cacciatore na víně a rajčatech

Kuře cacciatore na víně a rajčatech

Hodnoceno: 3x
Tento dušený pokrm, jehož kořeny jsou v severní Itálii, se připravuje alla cacciatora neboli „po myslivecku“. Naleznete jej v nesčetných podobách, které se liší v závislosti na daném regionu – kuře se dusí na rajčatech, víně nebo obojím zároveň společně s aromatickými bylinkami a zeleninou. V naší verzi jsou rajčata doplněna olivami a kapary, kteréžto ingredience dávají dohromady vzniknout výtečné pikantní omáčce.
do 1,5 hodiny
6–8 porcí

reklama

Postup

  1. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte na středním až vysokém plameni olej. Kuře osolte a opepřete a obalte je v mouce. Postupně všechny kousky kuřete opékejte 10–12 minut dohněda, načež je přendejte na talíř.
  2. Do pánve nyní přidejte rozmarýn, česnek, bobkový list, mrkev, kapii a cibuli a restujte 6–8 minut dozlatova. Přilijte víno a za stálého míchání vařte cca 3 minuty, dokud tekutiny neubude na polovinu původního množství, během čehož připeklé kousky ze dna pánve seškrabujte.
  3. Kuře vraťte zpátky do pánve, přidejte rajčata a zvolna přiveďte k varu. Duste zakryté cca 30 minut, dokud není kuře měkké. Poté pokličku sejměte a přimíchejte olivy, kapary a petržel. Hotový pokrm přendejte do servírovací mísy a přelijte omáčkou.
Kuře cacciatore na víně a rajčatech
Autor: Saveur - šťastná italská kuchyně Kuře cacciatore na víně a rajčatech

reklama

Saveur: Šťastná italská kuchyně

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!