Milujeme dobré maso

Hovězí veverka na víně s bramborovými plackami z restaurace Kuchyň

Moje hodnocení
5x

Veverka na víně je jediná stálice v nabídce restaurace Kuchyň v Salmovském paláci na Pražském hradě. Šéfkuchař Marek Janouch se inspiroval ve starých kuchařkách a vyladil recept k dokonalosti. Uvařte si podle něj maso, které se rozpadá na jazyku a jeho silnou chuť doprovází voňavá omáčka z červeného vína a na sádle smažené bramborové placky.

4 porce
180 minut

Maso:

Bramborové placky

Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete a spolu se snítkami rozmarýnu opečte na sádle ze všech stran. Zalijte polovinou červeného vína a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C.
  2. Připravte si rozvar z koření – pepř, nové koření a bobkový list orestujte nasucho a zalijte trochou vývaru. Krátce povařte.
  3. Orestujte kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a až nakonec přihoďte k opečeným kouskům cibuli na klínky. Přilijte zbytek červeného vína, provařte a vlijte rozvar z koření i hovězí vývar. Lehce povařte a hotovým nálevem zalijte maso. Pečte doměkka – trvá to asi 2½ hodiny.
  4. Jakmile je maso měkké, vyjměte ho a omáčku dochuťte solí a pepřem. Přidejte žampiony nakrájené na čtvrtiny, které jste předtím krátce orestovali, nakládané cibulky a vše promíchejte.
  5. Hotovou omáčkou přelijte maso a podávejte nejlépe s bramborovými plackami.
  6. Bramborové placky: Brambory nastrouhejte, přidejte vajíčko a osolte. Vymíchejte těsto a postupně přisypte a zapracujte mouku.
  7. Vytvarujte menší placičky o velikosti asi jako dívčí dlaň.
  8. Placičky pak opékejte na pánvi omaštěné sádlem z obou stran.

Milujeme dobré maso

V restauracích a prodejnách, které spadají pod gastronomickou skupinu Ambiente, pracují s masem rádi. A o své znalosti a recepty se nebojí podělit. Na webu www.milujemedobremaso.cz najdete zajímavé články o mase i návody, jak ho nejlíp připravit, od špičkových kuchařů z Lokálu, Naše maso, Kantýny, Kuchyně a dalších podniků Ambiente.

Vyzkoušejte i další recepty z restaurací ze sítě Ambiente

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milujeme dobré maso


Přečtěte si také

Recepty