Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny
Zdroj: Hovory s řezníkem
Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny
Zdroj:
Hovory s řezníkem
Vnitřnosti zažily v uplynulých sto letech hvězdné okamžiky i naprosté zatracení dietologů. Vnitřní orgány zdravého a rychle poraženého zvířete však nemohou být špatné a jejich občasná konzumace zajisté neuškodí. Naopak obohatí váš jídelníček, výživově i chuťově. Krůtí játra mají příjemnou konzistenci a jemnou chuť, kterou podpoří kyselinky ve víně a aromatické koření. Perfektní rychlá večeře nebo oběd.
Postup přípravy
-
Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Játra očistěte od všech zbytků cév a tuku a pokrájejte na nudličky.
-
Olej rozehřejte v pánvi a přidejte cibuli. Duste ji na mírném stupni zhruba 5 minut doměkka, zesklovatí, ale ještě nezezlátne. Zasypte ji mletou paprikou a kmínem, přidejte protlak a česnek a krátce promíchejte.
-
Do připraveného základu vmíchejte játra, zvyšte plamen a zprudka restujte 2–3 minuty. Podlijte vínem a nezakryté duste sotva 10 minut do změknutí.
-
Osolte a opepřete podle chuti a dolaďte rozemnutou sušenou majoránkou. Podávat můžete s dušenou rýží anebo kuskusovým salátem.
Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny
Zdroj: Hovory s řezníkem
Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny
Zdroj:
Hovory s řezníkem