reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny
Autor: Hovory s řezníkem Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny

Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny

Hodnoceno: 3x
Vnitřnosti zažily v uplynulých sto letech hvězdné okamžiky i naprosté zatracení dietologů. Vnitřní orgány zdravého a rychle poraženého zvířete však nemohou být špatné a jejich občasná konzumace zajisté neuškodí. Naopak obohatí váš jídelníček, výživově i chuťově. Krůtí játra mají příjemnou konzistenci a jemnou chuť, kterou podpoří kyselinky ve víně a aromatické koření. Perfektní rychlá večeře nebo oběd.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Játra očistěte od všech zbytků cév a tuku a pokrájejte na nudličky.
  2. Olej rozehřejte v pánvi a přidejte cibuli. Duste ji na mírném stupni zhruba 5 minut doměkka, zesklovatí, ale ještě nezezlátne. Zasypte ji mletou paprikou a kmínem, přidejte protlak a česnek a krátce promíchejte.
  3. Do připraveného základu vmíchejte játra, zvyšte plamen a zprudka restujte 2–3 minuty. Podlijte vínem a nezakryté duste sotva 10 minut do změknutí.
  4. Osolte a opepřete podle chuti a dolaďte rozemnutou sušenou majoránkou. Podávat můžete s dušenou rýží anebo kuskusovým salátem. 
Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny
Autor: Hovory s řezníkem Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny

reklama

Hovory s řezníkem
Jana Florentýna Zatloukalová

Zkušená autorka kuchařek a populárního blogu Kuchařka pro dceru si uznání vysloužila podrobně popsanými recepty, ve kterých vysvětluje všechna případná úskalí tak, že se pod jejím vedením můžete bez obav pustit do složitých pokrmů a výsledek vždy sklidí potlesk. Ve stejném duchu se nese i kuchařka Hovory s řezníkem, ve kterém poutavě představuje svět masa a čtenáře krok za krokem učí, jaké maso se hodí k čemu a jak ho nejlépe upravit. Nabyté znalosti si můžete hned prakticky vyzkoušet v téměř 200 receptech. Druhé vydání má krásné nové fotky a hravou grafiku. 

www.kucharkaprodceru.cz

Související témata: krůtí játra , játra , vnitřnosti , na víně , Hlavní jídla