Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu

8 porcí
do 1 hodiny
Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu
Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Autor: Sweet pixel blog
Upečte si tento lahodný slaný koláč. Tymián mu dodá nezaměnitelnou vůni a zkaramelizovaná cibulka na medu a víně dokonalou chuť.
Reklama

Suroviny (8 porcí)

Na těsto:

Reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte těsto. Máslo nakrájejte na kostky a dejte do elektrického mixéru. Přidejte mouku a sůl a rozmixujte. Směs na těsto vyklopte na čistou plochu, přidejte vodu a postupně prsty zpracujte na pevné a hladké těsto. Zabalte do potravinové fólie a aspoň na 30 minut dejte do lednice.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte na tenký plát a vyložte s ním koláčovou formu o průměru cca 30 cm. Dejte na 20 minut do lednice.
  3. Po vytažení z lednice těsto zatižte (např. takovým způsobem, že dáte fazole na pečicí papír, který položíte na těsto) a pečte 15 minut. Poté sundejte zatížení těsta a pečte ještě 10 minut dozlatova.
  4. Náplň si připravte tak, že plátky slaniny opečete na větší pánvi dokřupava a dáte stranou.
  5. V pánvi nechte asi lžíci tuku ze slaniny, přidejte cibule, sůl, pepř a tymián a vařte, dokud cibule nezměkne (cibule nemá zhnědnout). Za občasného míchání to trvá asi 10 minut.
  6. Přidejte víno a vařte na nejvyšší teplotě. Když se sníží objem vína asi na polovinu, přidejte med a nakrájené upečené plátky slaniny.
  7. Vařte tak dlouho, až se víno skoro celé vyvaří. Sundejte z vařiče a nechte vychladnout.
  8. Přidejte vejce a smetanu a promíchejte. Cibulovou směsí naplňte předpečené těsto a při teplotě 175 °C pečte asi 30 minut. Koláč nechte vychladnout, nakrájejte na 8 dílků a podávejte.
Reklama

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Foto: Sweet pixel blog

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu, Foto: Sweet pixel blog

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama