VE VARU: Dušené slávky na víně s pikantním chorizem, tymiánem a pórkem podle Ondřeje Moliny

Moje hodnocení
5x

V kulinárním pořadu Ve varu představil kuchař Ondřej Molina tip na super rychlou, zdravou, a hlavně vynikající večeři. Základem jsou slávky, které jsou velmi jednoduché na přípravu a dají se připravit na mnoho různých způsobů. V tomto případě Ondřej zvolil bílé víno, pikantní španělskou klobásku, pórek a voňavý tymián. Omáčku nakonec zjemnil smetanou.

2 porce
30 minut

Postup přípravy

  1. Nejprve nakrájejte šalotku na kostičky a orestujte ji ve velkém hrnci na olivovém oleji dosklovata.
  2. V průběhu opékání šalotky připravte slávky. Slávky očistíte tak, že napustíte velké umyvadlo studenou vodou, popřípadě i s ledem, slávky tam vhodíte a ony vyplavou. Písek z nich zůstane na dně umyvadla. Otevřené mušle vyhoďte.
  3. Poté nakrájejte chorizo na kostičky a vhoďte k šalotce, chvilku opékejte a poté přidejte slávky. Deglazujte vínem, pořádně promíchejte a duste asi 4 minuty. Nasekejte tymián a přidejte ho ke slávkám. Nakrájejte pórek, přidejte ho také ke slávkám a zalijte smetanou. Nakonec to celé promíchejte, dochuťte citronovou šťávou a přisypte nasekanou petržel. Podávejte s čerstvým světlým pečivem.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Molina

Instagram @chef_ondrejmolina


Přečtěte si také

Recepty