VE VARU: Dušené slávky na víně s pikantním chorizem, tymiánem a pórkem
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Dušené slávky na víně s pikantním chorizem, tymiánem a pórkem
Zdroj:
FTV Prima
V kulinárním pořadu Ve varu představil kuchař Ondřej Molina tip na super rychlou, zdravou, a hlavně vynikající večeři. Základem jsou slávky, které jsou velmi jednoduché na přípravu a dají se připravit na mnoho různých způsobů. V tomto případě Ondřej zvolil bílé víno, pikantní španělskou klobásku, pórek a voňavý tymián. Omáčku nakonec zjemnil smetanou.
Postup přípravy
-
Nejprve nakrájejte šalotku na kostičky a orestujte ji ve velkém hrnci na olivovém oleji dosklovata.
-
V průběhu opékání šalotky připravte slávky. Slávky očistíte tak, že napustíte velké umyvadlo studenou vodou, popřípadě i s ledem, slávky tam vhodíte a ony vyplavou. Písek z nich zůstane na dně umyvadla. Otevřené mušle vyhoďte.
-
Poté nakrájejte chorizo na kostičky a vhoďte k šalotce, chvilku opékejte a poté přidejte slávky. Deglazujte vínem, pořádně promíchejte a duste asi 4 minuty. Nasekejte tymián a přidejte ho ke slávkám. Nakrájejte pórek, přidejte ho také ke slávkám a zalijte smetanou. Nakonec to celé promíchejte, dochuťte citronovou šťávou a přisypte nasekanou petržel. Podávejte s čerstvým světlým pečivem.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Dušené slávky na víně s pikantním chorizem, tymiánem a pórkem
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Dušené slávky na víně s pikantním chorizem, tymiánem a pórkem
Zdroj:
FTV Prima