Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Slávky na víně

do 1 hodiny
Slávky na víně
Slávky na víně Autor: P&G Foodies
Příprava slávek je opravdu jednoduchá a rychlá. Vše se odvíjí od kvalitních surovin a správné práce s danou surovinou – u slávek je to především očištění a protřídění. Pokud jsou slávky před uvařením otevřené a nezavírají se, rovnou je hoďte do koše!
Reklama

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Slávky musíte nejprve důkladně očistit. Přesypte je do dřezu, napusťe ho studenou vodou a slávky nechte namočené cca 10 minut, mezitím pustí nečistotu.
  2. Následně je proberte a zbavte se rovnou těch, které jsou otevřené nebo prasklé.
  3. Ve hluboké velké pánvi si na olivovém oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte plátky česneku, nasekanou petrželku a ideálně i snítky tymiánu, rozmarýnu a šalvěje. Restujte další 1 minutu.
  4. Nyní přidejte konzervu s nakrájenými rajčaty. Zalijte 300 ml bílého vína, povařte, aby se odpařil alkohol. Směs osolte, opepřete a přidejte slávky.
  5. Přikryjte pokličkou a vařte na středním plameni cca 5 minut nebo dokud se slávky neotevřou.
  6. Zavřené slávky vyhazujte.
  7. Hotové slávky přendejte opatrně do velké mísy a následně zalijte rajčatovou omáčkou, ve které jste slávky vařili.
Reklama

P&G Foodies
Gábina a Petr Kučerovi

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

Související témata: Hlavní jídla , Belgická kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama