Jak to bylo, šéfe? Slávky dušené na víně s rajčatovou omáčkou a bottargou podle Miro Čornanina

Jak to bylo, šéfe?: Jak to bylo, šéfe II (4) - Slávky dušené na víně s rajčatovou omáčkou a botargou

Moje hodnocení
3x

V nové epizodě kulinární show zavítal Zdeněk Pohlreich do své restaurace Divinis, kde společně se šéfkuchařem Miro Čornaninem připravili menu plné ryb a mořských plodů. Na začátek servírovali slávky na víně.

1 porce
20 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Šalotku nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na olivovém oleji a másle, přidejte nakrájená rajčata. 10 minut povařte, dochuťte solí, pepřem a bazalkou. Omáčku rozmixujte a přepasírujte.
  2. V hluboké pánvi opečte nakrájený česnek na olivovém oleji, poté do pánve vložte očištěné slávky a následně zalijte vínem. Přiklopte pokličkou a duste, dokud se mušle neotevřou, trvá to asi 3-5 minut.
  3. Poté přilijte hotovou rajčatovou omáčku, zjemněte máslem a přidejte překrájené hráškové lusky. Na závěr navrch nastrouhejte bottargu.
PRIMA TIP: Bottarga je sušený kaviár z oblasti Středozemního moře, který se s mořskou solí lisuje do malých bločků a poté se několik týdnů suší. Výsledkem jsou pevné krychličky plné výrazné mořské a slané chuti, které se strouhají na hotové pokrmy.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Miro Čornanin


Přečtěte si také

Recepty