Suroviny
- slávky 250 g
- bílé víno (suché) 50 ml
- šalotka 1 ks
- rajčata 100 g
- máslo 40 g
- olivový olej
- cukrový hrášek 50 g
- česnek 1 stroužek
- chilli (sušené pepperoncino) 1 ks
- bazalka
- sůl
- citronová šťáva
- hladkolistá petržel
- bottarga 20 g
Postup přípravy
- Šalotku nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na olivovém oleji a másle, přidejte nakrájená rajčata. 10 minut povařte, dochuťte solí, pepřem a bazalkou. Omáčku rozmixujte a přepasírujte.
- V hluboké pánvi opečte nakrájený česnek na olivovém oleji, poté do pánve vložte očištěné slávky a následně zalijte vínem. Přiklopte pokličkou a duste, dokud se mušle neotevřou, trvá to asi 3-5 minut.
- Poté přilijte hotovou rajčatovou omáčku, zjemněte máslem a přidejte překrájené hráškové lusky. Na závěr navrch nastrouhejte bottargu.
PRIMA TIP: Bottarga je sušený kaviár z oblasti Středozemního moře, který se s mořskou solí lisuje do malých bločků a poté se několik týdnů suší. Výsledkem jsou pevné krychličky plné výrazné mořské a slané chuti, které se strouhají na hotové pokrmy.
Připravit slávky je jednoduché a rychlé Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Zdeněk Pohlreich také přiložil ruku k dílu Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jednoduchá příprava s delikátním výsledkem Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: