Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kančí na víně se švestkami
Pojďme zavzpomínat na recepty našich praprababiček! Velice populární byla vždy zvěřina, např. kančí maso, které v kombinaci s divokým kořením a čerstvými švestkami rozehrává doslova harmonii chutí!
do 1,5 hodiny
Suroviny
- kančí hřbet 300 g
- velká mrkev 1 ks
- velká petržel 1 ks
- slanina nebo uzený bůček 100 g
- cibule 1 ks
- česnek 3 celé stroužky
- bobkový list 2 ks
- nové koření 1/2 lžičky
- jalovec 1/2 lžičky
- suché červené víno cca 250 ml
- sušený rozmarýn 1/2 lžičky nebo snítka čerstvého
- švestky cca 7 ks
- sůl, pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do litinového hrnce, ve kterém budete pokrm později péct, dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidejte kostky osoleného masa a to restujte ze všech stran, aby se zatáhlo.
- Pak slaninu i maso z hrnce vyndejte a na vypečeném tuku orestujte cibuli, kostičky mrkve a petržele. Společně vše smažte dozlatova.
- Nyní do hrnce k zelenině vraťte maso a slaninu, přidejte všechno koření, trochu čerstvě namletého pepře a zalijte červeným vínem.
- Dále do hrnce přilijte trochu vroucí vody nebo hovězího vývaru, tak aby byl obsah hrnce pod hladinou. Vše provařte asi 5 minut.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Hrnec přiklopte poklicí a dejte ho do trouby asi na hodinu péct, dokud nebude maso měkké.
- Asi po 45 minutách do hrnce přidejte nakrájené švestky a dopékejte už odkryté. Kančí na víně servírujte s bramborovým pyré.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.