Kančí na víně se švestkami
Zdroj: Coolinářka
Kančí na víně se švestkami
Zdroj:
Coolinářka
Pojďme zavzpomínat na recepty našich praprababiček! Velice populární byla vždy zvěřina, např. kančí maso, které v kombinaci s divokým kořením a čerstvými švestkami rozehrává doslova harmonii chutí!
Postup přípravy
-
Do litinového hrnce, ve kterém budete pokrm později péct, dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidejte kostky osoleného masa a to restujte ze všech stran, aby se zatáhlo.
-
Pak slaninu i maso z hrnce vyndejte a na vypečeném tuku orestujte cibuli, kostičky mrkve a petržele. Společně vše smažte dozlatova.
-
Nyní do hrnce k zelenině vraťte maso a slaninu, přidejte všechno koření, trochu čerstvě namletého pepře a zalijte červeným vínem.
-
Dále do hrnce přilijte trochu vroucí vody nebo hovězího vývaru, tak aby byl obsah hrnce pod hladinou. Vše provařte asi 5 minut.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Hrnec přiklopte poklicí a dejte ho do trouby asi na hodinu péct, dokud nebude maso měkké.
-
Asi po 45 minutách do hrnce přidejte nakrájené švestky a dopékejte už odkryté. Kančí na víně servírujte s bramborovým pyré.
Kančí na víně se švestkami 2
Zdroj: Coolinářka
Kančí na víně se švestkami 2
Zdroj:
Coolinářka