Kančí na víně se švestkami

Moje hodnocení
0x

Pojďme zavzpomínat na recepty našich praprababiček! Velice populární byla vždy zvěřina, např. kančí maso, které v kombinaci s divokým kořením a čerstvými švestkami rozehrává doslova harmonii chutí!

1 porce
90 minut

Suroviny

  • kančí hřbet 300 g
  • velká mrkev 1 ks
  • velká petržel 1 ks
  • slanina nebo uzený bůček 100 g
  • cibule 1 ks
  • česnek 3 celé stroužky
  • bobkový list 2 ks
  • nové koření 1/2 lžičky
  • jalovec 1/2 lžičky
  • suché červené víno cca 250 ml
  • sušený rozmarýn 1/2 lžičky nebo snítka čerstvého
  • švestky cca 7 ks
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Do litinového hrnce, ve kterém budete pokrm později péct, dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidejte kostky osoleného masa a to restujte ze všech stran, aby se zatáhlo.
  2. Pak slaninu i maso z hrnce vyndejte a na vypečeném tuku orestujte cibuli, kostičky mrkve a petržele. Společně vše smažte dozlatova.
  3. Nyní do hrnce k zelenině vraťte maso a slaninu, přidejte všechno koření, trochu čerstvě namletého pepře a zalijte červeným vínem.
  4. Dále do hrnce přilijte trochu vroucí vody nebo hovězího vývaru, tak aby byl obsah hrnce pod hladinou. Vše provařte asi 5 minut.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C. Hrnec přiklopte poklicí a dejte ho do trouby asi na hodinu péct, dokud nebude maso měkké.
  6. Asi po 45 minutách do hrnce přidejte nakrájené švestky a dopékejte už odkryté. Kančí na víně servírujte s bramborovým pyré.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty