Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kančí na víně se švestkami

do 1,5 hodiny
Kančí na víně se švestkami
Kančí na víně se švestkami Autor: Coolinářka
Pojďme zavzpomínat na recepty našich praprababiček! Velice populární byla vždy zvěřina, např. kančí maso, které v kombinaci s divokým kořením a čerstvými švestkami rozehrává doslova harmonii chutí!
Reklama

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Do litinového hrnce, ve kterém budete pokrm později péct, dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidejte kostky osoleného masa a to restujte ze všech stran, aby se zatáhlo.
  2. Pak slaninu i maso z hrnce vyndejte a na vypečeném tuku orestujte cibuli, kostičky mrkve a petržele. Společně vše smažte dozlatova.
  3. Nyní do hrnce k zelenině vraťte maso a slaninu, přidejte všechno koření, trochu čerstvě namletého pepře a zalijte červeným vínem.
  4. Dále do hrnce přilijte trochu vroucí vody nebo hovězího vývaru, tak aby byl obsah hrnce pod hladinou. Vše provařte asi 5 minut.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C. Hrnec přiklopte poklicí a dejte ho do trouby asi na hodinu péct, dokud nebude maso měkké.
  6. Asi po 45 minutách do hrnce přidejte nakrájené švestky a dopékejte už odkryté. Kančí na víně servírujte s bramborovým pyré.
Reklama
Kančí na víně se švestkami
Kančí na víně se švestkami
Coolinářka

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: zvěřina , kančí , recepty , Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama