Bára Poláková

Pečený kohout na víně – delikatesa, která potěší každého gurmána

Moje hodnocení
1x

Už 18. dubna má v kinech premiéru nový český film Prázdniny s Broučkem. Bára Poláková v něm hraje food blogerku, která se vydává na cestu k moři obytňákem. A tahle dobrodružná pouť přináší spoustu zábavných historek. Zajděte na film, který vám zlepší náladu a také zvýší apetit, protože v něm nechybí dobré jídlo.

4 porce
150 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozpalte troubu na 180 °C.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm kousky kohouta z každé strany, dokud se nezatáhne. Přeneste do hlubšího pekáče a osolte a opepřete.
  3. Do stejné pánve přidejte nakrájenou slaninu a osmahněte ji dozlatova. Přidejte cibuli, mrkev, žampiony a česnek a osmahněte je do měkka.
  4. Přidejte mouku a promíchejte, aby vznikla jemná omáčka. Postupně zalijte červeným vínem a vývarem a nechte provařit, dokud se omáčka nezahustí.
  5. Omáčku přelijte přes kousky kohouta v pekáči. Zajistěte, aby byl kohout dobře zakrytý omáčkou.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi 1,5–2 hodiny, nebo dokud maso nebude měkké a šťavnaté.
  7. Hotového kohouta posypte nasekanou petrželí a ozdobte čerstvými bylinkami podle vaší chuti. Podávejte například s bramborovou kaší.

Uvidíme se v kině?

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Poláková


Přečtěte si také

Recepty