Pečený kohout na víně podle Báry Polákové
Zdroj: Prázdniny s Broučkem
Pečený kohout na víně podle Báry Polákové
Zdroj:
Prázdniny s Broučkem
Už 18. dubna má v kinech premiéru nový český film Prázdniny s Broučkem. Bára Poláková v něm hraje food blogerku, která se vydává na cestu k moři obytňákem. A tahle dobrodružná pouť přináší spoustu zábavných historek. Zajděte na film, který vám zlepší náladu a také zvýší apetit, protože v něm nechybí dobré jídlo.
Postup přípravy
-
Rozpalte troubu na 180 °C.
-
Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm kousky kohouta z každé strany, dokud se nezatáhne. Přeneste do hlubšího pekáče a osolte a opepřete.
-
Do stejné pánve přidejte nakrájenou slaninu a osmahněte ji dozlatova. Přidejte cibuli, mrkev, žampiony a česnek a osmahněte je do měkka.
-
Přidejte mouku a promíchejte, aby vznikla jemná omáčka. Postupně zalijte červeným vínem a vývarem a nechte provařit, dokud se omáčka nezahustí.
-
Omáčku přelijte přes kousky kohouta v pekáči. Zajistěte, aby byl kohout dobře zakrytý omáčkou.
-
Pečte v předehřáté troubě asi 1,5–2 hodiny, nebo dokud maso nebude měkké a šťavnaté.
-
Hotového kohouta posypte nasekanou petrželí a ozdobte čerstvými bylinkami podle vaší chuti. Podávejte například s bramborovou kaší.
Uvidíme se v kině?
Komedie Prázdniny s Broučkem
Zdroj: Bontonfilm
Komedie Prázdniny s Broučkem
Zdroj:
Bontonfilm