Lišky na víně s tvarohovými knedlíčky podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Moje hodnocení
1x

Lišky jsou oblíbené houby s delikátní chutí a příjemnou pevnější strukturou. Báječně se hodí do elegantní omáčky s vínem, které zdatně sekundují efektní tvarohové knedlíčky. Sˇéfkuchař Jan Pípal z restaurace Vinohradský Parlament takto proměnil českou klasiku ve velmi působivé jídlo, které se hodí i na slavnostní tabuli.

4 porce
45 minut

Omáčka

Knedlíčky

K podávání

Postup přípravy

  1. Očištěné lišky překrojte napůl a orestujte na másle. Zalijte bílým vínem a nechte částečně odvařit. Zalijte vývarem, smetanou a dochuťte solí pepřem z mlýnku a čerstvým tymiánem. Lišky několik minut poduste a omáčku zredukujte na polovinu. Nakonec přidejte zbylé máslo.
  2. Všechny suroviny na knedlíčky promíchejte v kotlíku a dejte hotové těsto na pomoučněný vál. Z těsta vytvarujte 30g kuličky a vařte je v osolené vodě po dobu 8 minut. Vyndané knedlíky promastěte máslem.
  3. Lískové ořechy dejte do trouby na 180 °C a pečte je přibližně 6 minut dozlatova. Ořechy poté vyndejte a nožem nasekejte nahrubo. Řeřichu uřízněte a posypejte jí celý pokrm.

Lišky se báječně hodí i do klasické jihočeské kulajdy. Připravte ji podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Vinohradský Parlament

Podnik, který připravuje menu s respektem k české tradici a na základě dostupnosti sezonních produktů. Přesně tak se profiluje Vinohradský Parlament v čele s šéfkuchařem Janem Pípalem. Těšit se tak můžete na jedinečné gastronomické zážitky – houbové speciality, chřestové hody, vyhlášenou zvěřinu nebo třeba svatomartinskou husu. Hlavní část menu je postavena na všech možných druzích knedlíků.

Vinohradský Parlament, Korunní 1, Praha 2 - Vinohrady

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Pípal


Přečtěte si také

Recepty