Suroviny
- srnčí kýta 1 kg
- žampiony 300 g
- strouhaný perník 40 g
- pepř celý 8 kuliček
- nové koření 6 kuliček
- jalovec 6 kuliček
- bobkový list 2 ks
- tymián 3 snítky
- cibule 2 ks
- mrkev 4 ks
- celer 1/2 ks
- brusinkový džem 2 lžíce
- švestková povidla 1 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
- olej 5 lžic
- máslo 2 lžíce
- drcený kmín 1 lžíce
- víno 200 ml
- vývar 200 ml
- citronová kůra
- sůl
Hledáte další recepty na zvěřinu? Tady jsou:
Článek
16 receptů na úpravu zvěřiny
Využijte období, kdy je k mání ta nejčerstvější zvěřina, a dopřejte si výjimečný chuťový zážitek!
Postup přípravy
- Maso omyjte, očistěte, nakrájejte na kostky.
- Ve větším kastrole rozehřejte olej, zpěňte na něm nakrájenou cibuli, přidejte na kusy nakrájený celer, mrkev a vše zasypte cukrem. Jakmile začne karamelizovat, přidejte maso a krátce opečte ze všech stran.
- Zalijte citronovou šťávou, nastrouhejte citronovou kůru, přidejte koření, bobkové listy a tymián. Zalijte vývarem, červeným vínem a osolte. Duste pod pokličkou v troubě cca 2 hodiny na 200 °C.
- Zahustěte strouhaným perníkem. Dochuťte brusinkovou zavařeninou a povidly.
- Žampiony na másle osmažte, dochuťte solí, drceným kmínem a přidejte do omáčky.