Suroviny
- vepřová krkovice (nebo plec) 600 g
- cibule 1 ks
- rajský protlak 125 g
- mrkev (na kolečka) 4 ks
- řapíkatý celer (na kousky) 5 ks
- cukr 4 lžíce
- olivový olej
- rajčata (loupaná a krájená ) 1 konzerva
- bílé víno (suché ) 175 ml
- parmazán
- sůl
- pepř
K podávání
- těstoviny (oblíbené těstoviny)
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na menší kousky, zeleninu očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Ve větším kastrolu na olivovém oleji opečte cibuli dosklovata, přidejte k ní celer, mrkev a maso a opékejte.
- Po cca 5 minutách přidejte rajčatový protlak, rajčata, cukr a nechte dalších 5 minut za občasného promíchání odpařovat.
- Přilejte víno, osolte, opepřete a nechte pod pokličkou na mírném plameni probublávat zhruba 75–90 minut. Občas promíchejte.
- V osolené vodě si uvařte těstoviny, slijte z nich vodu, vraťte je zpět do hrnce a vše promíchejte dohromady s ragú.
- Servírujte s nastrouhaným parmazánem.