zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Pečený hovězí krk na víně s bramborovými gnocci

Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi

Hodnoceno: 0x
V druhé epizodě kulinární show Pečeme podle hvězd připravila Iva Janžurová se Sabinou Remundovou svou vyhlášenou svíčkovou. Kuchaře Martina Kincla to inspirovalo k přípravě výtečné hovězí pečínky na víně se švestkovými povidly a domácími gnocchi z pečených brambor.
nad 2 hodiny
4 porce

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

reklama

Suroviny (4 porce)

Gnocchi:

Postup

  1. Hovězí krk osolte, opepřete a opečte na oleji zprudka ze všech stran. Česnek nakrájejte na plátky, mrkev, cibuli, řapík na kostičky. Maso vyjměte z pánve a na výpeku krátce orestujte cibuli s česnekem. Poté přidejte nakrájenou mrkev s řapíkatým celerem, tymián, rozmarýn, povidla a zalijte červeným vínem.
  2. Přidejte již opečené maso, podlijte 200 ml vody a přiklopte poklicí nebo alobalem. Dejte péct do trouby rozpálené na 150 stupňů po dobu cca 3,5 hodiny, maso v průběhu pečení kontrolujte a podlévejte trochou vody.
  3. Brambory omyjte a vložte na pekáč s mořskou solí. Pečte v troubě společně s masem doměkka cca 40 minut. Poté brambory oloupejte a získaných 600 g smíchejte s vejci a hladkou moukou. Vypracujte těsto, z něhož připravte noky, které vařte ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Noky sceďte a pokapejte olivovým olejem – neslepí se.
  4. Upečené maso odklopte, vyjměte a šťávu propasírujte přes cedník a můžete podávat.

Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi  Foto: Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na PrimaPLAY.

V druhé epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Ivy Janžurové a Sabiny Remundové. S diváky se podělily o skvělou svíčkovou a ořechový dort s ovocem.

Pečeme podle hvězd Foto: Pečeme podle hvězd; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Uložit

Uložit

reklama

Sledujte celou epizodu