Suroviny
- hovězí krk (nebo hovězí brisket) 800 g
- mrkev 1 ks
- cibule 1 ks
- švestková povidla 3 lžíce
- česnek 3 stroužky
- rozmarýn 1 snítka
- tymián 8 snítek
- červené víno 100 ml
- extra virgin olivový olej 5 lžic
Gnocchi
- brambory 800 g (po upečení 600 g)
- vejce 2 ks
- hladká mouka 350 g
- mořská sůl cca 1 kg
Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:
Odkaz
Pečeme podle hvězd
V nové kulinární show si kuchař Martin Kincl týden co týden zve do své televizní kuchyně dvojice známých osobností, které mu prozradí své rodinné recepty na slané i sladké...
Postup přípravy
- Hovězí krk osolte, opepřete a opečte na oleji zprudka ze všech stran. Česnek nakrájejte na plátky, mrkev, cibuli, řapík na kostičky. Maso vyjměte z pánve a na výpeku krátce orestujte cibuli s česnekem. Poté přidejte nakrájenou mrkev s řapíkatým celerem, tymián, rozmarýn, povidla a zalijte červeným vínem.
- Přidejte již opečené maso, podlijte 200 ml vody a přiklopte poklicí nebo alobalem. Dejte péct do trouby rozpálené na 150 stupňů po dobu cca 3,5 hodiny, maso v průběhu pečení kontrolujte a podlévejte trochou vody.
- Brambory omyjte a vložte na pekáč s mořskou solí. Pečte v troubě společně s masem doměkka cca 40 minut. Poté brambory oloupejte a získaných 600 g smíchejte s vejci a hladkou moukou. Vypracujte těsto, z něhož připravte noky, které vařte ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Noky sceďte a pokapejte olivovým olejem – neslepí se.
- Upečené maso odklopte, vyjměte a šťávu propasírujte přes cedník a můžete podávat.