návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi

Hodnoceno: 0x
4 porce
nad 2 hodiny
Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Pečený hovězí krk na víně s bramborovými gnocci
V druhé epizodě kulinární show Pečeme podle hvězd připravila Iva Janžurová se Sabinou Remundovou svou vyhlášenou svíčkovou. Kuchaře Martina Kincla to inspirovalo k přípravě výtečné hovězí pečínky na víně se švestkovými povidly a domácími gnocchi z pečených brambor.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny (4 porce)

Gnocchi:

Postup

  1. Hovězí krk osolte, opepřete a opečte na oleji zprudka ze všech stran. Česnek nakrájejte na plátky, mrkev, cibuli, řapík na kostičky. Maso vyjměte z pánve a na výpeku krátce orestujte cibuli s česnekem. Poté přidejte nakrájenou mrkev s řapíkatým celerem, tymián, rozmarýn, povidla a zalijte červeným vínem.
  2. Přidejte již opečené maso, podlijte 200 ml vody a přiklopte poklicí nebo alobalem. Dejte péct do trouby rozpálené na 150 stupňů po dobu cca 3,5 hodiny, maso v průběhu pečení kontrolujte a podlévejte trochou vody.
  3. Brambory omyjte a vložte na pekáč s mořskou solí. Pečte v troubě společně s masem doměkka cca 40 minut. Poté brambory oloupejte a získaných 600 g smíchejte s vejci a hladkou moukou. Vypracujte těsto, z něhož připravte noky, které vařte ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Noky sceďte a pokapejte olivovým olejem – neslepí se.
  4. Upečené maso odklopte, vyjměte a šťávu propasírujte přes cedník a můžete podávat.

Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi  Foto: Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na PrimaPLAY.

V druhé epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Ivy Janžurové a Sabiny Remundové. S diváky se podělily o skvělou svíčkovou a ořechový dort s ovocem.

Pečeme podle hvězd Foto: Pečeme podle hvězd; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Uložit

Uložit

Sledujte celou epizodu