Suroviny
- brambory grenaille (nebo malé nové brambůrky) 600 g
- červená cibule 1 ks
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- med 3 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hrubozrnná hořčice 4 lžíce
- rukola 40 g
- filet z lososa 4 ks (800 g)
Postup přípravy
- Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka, poté je sceďte a nechte vychladnout. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké měsíčky.
- Dejte ji do misky, přilijte vinný ocet, med a promačkejte. Osolte, opepřete a vmíchejte hořčici. Brambory nakrájejte na menší kousky a přidejte je k cibuli.
- Promíchejte, přikryjte a nechte při pokojové teplotě odpočinout. Rukolu omyjte a nechte okapat. Pánev s kapkou olivového oleje rozehřejte.
- Na pánvi s kapkou oleje opečte osoleného lososa kůží dolů dokřupava. Poté přendejte do trouby a pečte při 190 °C asi 12 minut.
- Před podáváním ozdobte salát rukolou a podávejte s pečeným lososem.
Vyzkoušejte také grilovaného lososa s italskou čočkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Grilovaný losos s italskou čočkou
Inspirujte se i dalšími recepty na lehčí bramborový salát