V kuchyni vždy otevřeno

Vídeňský bramborový salát s cibulí a horkým vývarem

Moje hodnocení
10x

Snadný na přípravu, odlehčený díky tomu, že v něm není ani lžička majonézy, ale hlavně strašně dobrý! Skvělou chuť mu dodává vývar, který brambory absorbují. Vyzkoušejte vídeňský bramborový salát, který se hodí k řízku i jako příloha na grilovačku.

1 porce
30 minut
rakouská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte doměkka ve slupce a ještě horké se je pokuste oloupat.
  2. Je důležité, aby brambory byly při přípravě ještě teplé.
  3. Nakrájejte je na cca 0,5cm plátky do mísy a zalijte je postupně vývarem.
  4. Ten by se měl všechen do brambor vsáknout.
  5. Poté přidejte na jemná půlkolečka nakrájenou cibuli, trochu jarní cibulky, podle chuti dosolte, přilijte postupně ocet (nejprve po troškách a ochutnejte, jak vám bude kyselost vyhovovat), olej a opepřete čerstvě namletým pepřem.
  6. Dobře promíchejte. Salát můžete podávat vlažný, ale nám více vyhovuje vychlazený a odležený.
  7. Po odležení se může stát, že budete muset ještě trochu dochutit, brambory hodně chuti pojmou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty