Suroviny
- brambory (salátové,typ A) 1 kg
- červená cibule 2 větší ks
- jarní cibulka
- vývar 250 ml
- ocet (vinný nebo jablečný) 3 lžíce
- rostlinný olej 3 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory uvařte doměkka ve slupce a ještě horké se je pokuste oloupat.
- Je důležité, aby brambory byly při přípravě ještě teplé.
- Nakrájejte je na cca 0,5cm plátky do mísy a zalijte je postupně vývarem.
- Ten by se měl všechen do brambor vsáknout.
- Poté přidejte na jemná půlkolečka nakrájenou cibuli, trochu jarní cibulky, podle chuti dosolte, přilijte postupně ocet (nejprve po troškách a ochutnejte, jak vám bude kyselost vyhovovat), olej a opepřete čerstvě namletým pepřem.
- Dobře promíchejte. Salát můžete podávat vlažný, ale nám více vyhovuje vychlazený a odležený.
- Po odležení se může stát, že budete muset ještě trochu dochutit, brambory hodně chuti pojmou.
Vyzkoušejte také recept na klasický bramborový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE