zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vídeňský bramborový salát s cibulí a horkým vývarem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Vídeňský bramborový salát s cibulí a horkým vývarem

Vídeňský bramborový salát s cibulí a horkým vývarem

Hodnoceno: 5x
Snadný na přípravu, odlehčený díky tomu, že v něm není ani lžička majonézy, ale hlavně strašně dobrý! Skvělou chuť mu dodává vývar, který brambory absorbují. Vyzkoušejte vídeňský bramborový salát, který se hodí k řízku i jako příloha na grilovačku.
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Brambory uvařte doměkka ve slupce a ještě horké se je pokuste oloupat.
  2. Je důležité, aby brambory byly při přípravě ještě teplé.
  3. Nakrájejte je na cca 0,5cm plátky do mísy a zalijte je postupně vývarem.
  4. Ten by se měl všechen do brambor vsáknout.
  5. Poté přidejte na jemná půlkolečka nakrájenou cibuli, trochu jarní cibulky, podle chuti dosolte, přilijte postupně ocet (nejprve po troškách a ochutnejte, jak vám bude kyselost vyhovovat), olej a opepřete čerstvě namletým pepřem.
  6. Dobře promíchejte. Salát můžete podávat vlažný, ale nám více vyhovuje vychlazený a odležený.
  7. Po odležení se může stát, že budete muset ještě trochu dochutit, brambory hodně chuti pojmou.
Vídeňský bramborový salát s cibulí a horkým vývarem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Vídeňský bramborový salát s cibulí a horkým vývarem

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.