Suroviny
- brambory (orestované jarní brambory ve slupce)
 - červená paprika (orestované )
 - parmazán (plátky )
 - granátové jablko
 - listový salát
 
Zálivka
- olivový olej 200 ml
 - vinný ocet 1–2 lžíce
 - med 1/4 lžičky
 - červená cibule 1/4 ks nebo 1 šalotka
 - petržel velká hrst
 - pažitka (posekaná ) 2 lžíce
 - ančovička 4–5 plátků
 - sůl (středomořská) 1/4 lžičky
 
Článek
Rychlé večeře: 10 chutných receptů s bramborami
Brambory nemusí být vařené jen tak, ba naopak! Fantasticky fungují s květákem nebo vejcem, ale samozřejmostí je i kvalitní uzenina. Tyto recepty navíc stihnete uvařit do...
Postup přípravy
- Do menší misky si nalijte olivový olej, lžíci vinného octa a med.
 - Bylinky si nasekejte najemno. U petrželky použijte i stonky. Cibulku nakrájejte na co nejmenší kostičky. Přisypte do misky s olejem.
 - Plátky ančoviček vidličkou rozmačkejte a přidejte do misky. Vše pečlivě promíchejte. Dochuťte solí. Do hlubšího talíře pokládejte listy salátu a následně orestované jarní brambory. Zakápněte dresinkem.
 - Přidejte orestované červené papriky, které nakonec zakápněte citronem a jemně osolte. Jak poznáte, že jsou papriky na pánvi hotové? Na stranách jsou malinko černé a především jsou měkké.
 - Na závěr zdobte salát granátovým jablkem a plátky parmazánu.