Suroviny
- brambory (orestované jarní brambory ve slupce)
- červená paprika (orestované )
- parmazán (plátky )
- granátové jablko
- listový salát
Zálivka
- olivový olej 200 ml
- vinný ocet 1–2 lžíce
- med 1/4 lžičky
- červená cibule 1/4 ks nebo 1 šalotka
- petržel velká hrst
- pažitka (posekaná ) 2 lžíce
- ančovička 4–5 plátků
- sůl (středomořská) 1/4 lžičky
Článek
Rychlé večeře: 10 chutných receptů s bramborami
Brambory nemusí být vařené jen tak, ba naopak! Fantasticky fungují s květákem nebo vejcem, ale samozřejmostí je i kvalitní uzenina. Tyto recepty navíc stihnete uvařit do...
Postup přípravy
- Do menší misky si nalijte olivový olej, lžíci vinného octa a med.
- Bylinky si nasekejte najemno. U petrželky použijte i stonky. Cibulku nakrájejte na co nejmenší kostičky. Přisypte do misky s olejem.
- Plátky ančoviček vidličkou rozmačkejte a přidejte do misky. Vše pečlivě promíchejte. Dochuťte solí. Do hlubšího talíře pokládejte listy salátu a následně orestované jarní brambory. Zakápněte dresinkem.
- Přidejte orestované červené papriky, které nakonec zakápněte citronem a jemně osolte. Jak poznáte, že jsou papriky na pánvi hotové? Na stranách jsou malinko černé a především jsou měkké.
- Na závěr zdobte salát granátovým jablkem a plátky parmazánu.