Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlreicha
Klasický, nádherný, studený předkrm nebo oběd. Rozhodně se kaparů nezbavujte, dodají salátu kyselost, svěžest a švih. A možná vám zachutná tak moc, že ozdobí i štědrovečerní tabuli.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Salát:
- nové brambory (případně varný typ A) 600 g
- zelené fazolky 250 g
- červená cibule 1 ks
- cherry rajčata 1 hrst
- kapary 2 lžíce
- sůl
Zálivka:
- chemicky neošetřený citron 1 ks
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- extra panenský olivový olej 4 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Brambory vydrhněte kartáčkem, ale neloupejte je. Nakrájejte je na měsíčky a uvařte je v osolené vodě téměř doměkka, nesmí se rozpadat. Trvá to asi 20 minut. Na poslední 2 minuty přidejte očištěné fazolky. Pak zeleninu slijte a nechte mírně zchladnout.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, cherry rajčata přepulte. Vsypte je do mísy, přidejte kapary, brambory a fazolky.
- Nakonec připravte zálivku. Prošlehejte metličkou citronovou šťávu, 1 lžičku strouhané citronové kůry, hořčici a olej. Přilijte ji k salátu, zlehka promíchejte a podávejte.
Taková normální kuchařka
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vždy prosazoval zdravý selský rozum, ať už při vaření, nebo v restauracích, které vedl i zlepšoval v televizním pořadu Ano, šéfe! Taková normální kuchařka je zhmotněním jeho postoje. Obsahuje recepty na hlavní jídla z běžně dostupných, zdravých surovin, které zvládne připravit začínající kuchařka i zkušená matadorka. Sám přiznává, že i doma vaří stejně – „hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádná věda.“ Kapitola omáček rozšíří vaše pole působnosti, stejně jako základní vybavení špajzky i tipy, jak zužitkovat to, co zbyde třeba od oběda. Prostě takové normální domácí vaření.
Vydalo nakladatelství Sevruga.