Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlriecha
Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlriecha
Zdroj:
Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Klasický, nádherný, studený předkrm nebo oběd. Rozhodně se kaparů nezbavujte, dodají salátu kyselost, svěžest a švih. A možná vám zachutná tak moc, že ozdobí i štědrovečerní tabuli.
Postup přípravy
-
Brambory vydrhněte kartáčkem, ale neloupejte je. Nakrájejte je na měsíčky a uvařte je v osolené vodě téměř doměkka, nesmí se rozpadat. Trvá to asi 20 minut. Na poslední 2 minuty přidejte očištěné fazolky. Pak zeleninu slijte a nechte mírně zchladnout.
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, cherry rajčata přepulte. Vsypte je do mísy, přidejte kapary, brambory a fazolky.
-
Nakonec připravte zálivku. Prošlehejte metličkou citronovou šťávu, 1 lžičku strouhané citronové kůry, hořčici a olej. Přilijte ji k salátu, zlehka promíchejte a podávejte.
Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlriecha 2
Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlriecha 2
Zdroj:
Marek Bartoš / Taková normální kuchařka