zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlriecha
Autor: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlriecha

Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlreicha

Hodnoceno: 14x
Klasický, nádherný, studený předkrm nebo oběd. Rozhodně se kaparů nezbavujte, dodají salátu kyselost, svěžest a švih. A možná vám zachutná tak moc, že ozdobí i štědrovečerní tabuli.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Brambory vydrhněte kartáčkem, ale neloupejte je. Nakrájejte je na měsíčky a uvařte je v osolené vodě téměř doměkka, nesmí se rozpadat. Trvá to asi 20 minut. Na poslední 2 minuty přidejte očištěné fazolky. Pak zeleninu slijte a nechte mírně zchladnout.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, cherry rajčata přepulte. Vsypte je do mísy, přidejte kapary, brambory a fazolky.
  3. Nakonec připravte zálivku. Prošlehejte metličkou citronovou šťávu, 1 lžičku strouhané citronové kůry, hořčici a olej. Přilijte ji k salátu, zlehka promíchejte a podávejte.
Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlriecha
Autor: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlriecha

reklama

Taková normální kuchařka
Zdeněk Pohlreich

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vždy prosazoval zdravý selský rozum, ať už při vaření, nebo v restauracích, které vedl i zlepšoval v televizním pořadu Ano, šéfe! Taková normální kuchařka je zhmotněním jeho postoje. Obsahuje recepty na hlavní jídla z běžně dostupných, zdravých surovin, které zvládne připravit začínající kuchařka i zkušená matadorka. Sám přiznává, že i doma vaří stejně – „hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádná věda.“ Kapitola omáček rozšíří vaše pole působnosti, stejně jako základní vybavení špajzky i tipy, jak zužitkovat to, co zbyde třeba od oběda. Prostě takové normální domácí vaření. 

Vydalo nakladatelství Sevruga