Zdeněk Pohlreich

Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlreicha

Moje hodnocení
16x

Klasický, nádherný, studený předkrm nebo oběd. Rozhodně se kaparů nezbavujte, dodají salátu kyselost, svěžest a švih. A možná vám zachutná tak moc, že ozdobí i štědrovečerní tabuli.

4 porce
30 minut

Salát

Zálivka

Postup přípravy

  1. Brambory vydrhněte kartáčkem, ale neloupejte je. Nakrájejte je na měsíčky a uvařte je v osolené vodě téměř doměkka, nesmí se rozpadat. Trvá to asi 20 minut. Na poslední 2 minuty přidejte očištěné fazolky. Pak zeleninu slijte a nechte mírně zchladnout.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, cherry rajčata přepulte. Vsypte je do mísy, přidejte kapary, brambory a fazolky.
  3. Nakonec připravte zálivku. Prošlehejte metličkou citronovou šťávu, 1 lžičku strouhané citronové kůry, hořčici a olej. Přilijte ji k salátu, zlehka promíchejte a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty